De aangepaste versie van de Honda Civic.
De aangepaste versie van de Honda Civic.

Lichte aanpassingen aan de buitenkant van de Honda Civic

autonieuws

De Honda Civic krijgt zoals ieder jaar gebruikelijk is een update. De vijfdeurs hatchback van dit merk zal licht aangepast worden.

Een complete facelift is het niet, het gaat om kleine aanpassingen. Een nieuwe look zoals ieder merk wel eens toepast bij zijn modellen. Een echte 2019-look voor de Honda Civic.

Subtiele wijzigingen
Maar wat houden die subtiele wijzigingen dan in? In de bumper zijn onder meer de mistlampen anders vormgegeven. Daarboven is ook de grille weer iets anders dan hiervoor, evenals de andere luchtinlaten. De 2019-standaarduitrusting van de Honda Civic is onder meer voorzien van led-koplampen, met led-dagrijverlichting.

'Shark Grey'
En wielen van 16-inch horen daar ook bij, maar bij luxer uitvoeringen kunnen er zelfs 17-inch ' Shark Grey' wielen onder zitten. Helemaal nieuw in het kleurenaanbod is Obsidian Blue als lakkleur.
Aan de binnenzijde zijn er vele nieuwe materialen verwerkt, die het interieur meteen luxer laten overkomen. Klimaat is te regelen met nieuwe knoppen en de bestuurdersstoel is luxer uitgevoerd en kan voortaan ook elektronisch worden versteld.
De 2019-update volgt na twee jaar Honda Civic in de huidige vorm. De vorige update was namelijk in 2017.
Destijds werd gesproken van een nieuwe stap in een welvarend tijdperk voor Honda. Met het gebruik van de toen geïntroduceerde motoren werd de CO2-uitstoot een heel stuk terug gedrongen. De kracht nam verder alleen maar toe, waardoor de bestuurder een nòg sportiever beleving kreeg. De Honda Civic had toen drie uitvoeringen, namelijk de S, de Comfort en vervolgens de Elegance, de Executive en als hoogste uitvoering de Premium.

De sportiefste...
De sportiefste motor die bij die introductie beschikbaar kwam, de 1.5 i-VTEC, werd beschikbaar in de uitvoeringen S, Sport, Sport Plus en Prestige.

Auto Ruiter
www.auto-ruiter.nl

!