De i30 van Hyundai als N Line.
De i30 van Hyundai als N Line.

Hyundai i30 krijgt nieuw label ´N Line´

autonieuws

Voor de Hyundai i30 hatchback is er tegenwoordig een nieuw label.

Dat heeft de naam ´N Line´. Met het uiterlijk van de i30N, maar minder geprononceerd. Het is een auto met een sportiever uiterlijk. Verschillen ten opzichte van de i30N zijn slechts met moeite te bespeuren.

Verschillen met i30N
De verschillen op een rijtje: zwarte raamomlijstingen, opvallender dakspoiler met een driehoekig remlicht, één dubbele in plaats van twee enkele uitlaatstukken.

Verschillen uiteengezet
De uitlaat gaat uiteraard minder geluid voortbrengen, de wielen zijn met grijze in plaats van zwarte accenten. Geheel overeenkomstig zijn de voor- en achterbumper. De duistere LED-koplampunits van de i30N hebben ook hun weg gevonden naar de N Line. De binnenzijde van de i30 N Line is uitgevoerd met sportieve stoelen, een stuurwiel met geperforeerd leer, sportieve pedalen en een even zo sportieve pookknop. De hatchback is het type waarin de i30 N Line vooralsnog is uitgevoerd. Er zijn al wel plannen voor een Fastback. Het is nog niet bekend of Hyundai straks ook met een Wagon komt.
Onder de motorkap van de i30 N Line zit een 1.4 T-GDI-benzinemotor met 140 pk. Je kan ook kiezen voor een 1.6 CRDi-diesel met 136 pk.
Het gehele pakket is bij de 1.0 T-GDI met 120 pk dus geen optie. Het motorenprogramma bleef helemaal hetzelfde, wel is er aan het onderstel het één en ander veranderd. Dit is één van de oorzaken waardoor de N Line zeker sportiever rijdt dan een reguliere i30.

Preuninger Hyundai
www.preuninger.nl

!