Buurtbewoners uiten hun ongenoegen over de mogelijke komst van 225 asielzoekers met een spandoek.
Buurtbewoners uiten hun ongenoegen over de mogelijke komst van 225 asielzoekers met een spandoek.

Onvrede over mogelijke vestiging azc in Den Hoorn

Algemeen

DEN HOORN - De omwonenden van het bedrijventerrein Harnaschpolder in Den Hoorn hebben massaal een petitie tegen de komst van een azc voor maar liefst 225 asielzoekers ondertekend. Het bezwaarschrift is ruim 1200 keer ondertekend. De buurtbewoners hebben in de buurt van het terrein een spandoek en geverfd houten pallet, waarop de tekst ‘Nee! Geen azc’ te lezen is, opgehangen en neergezet.

De gemeente Midden Delfland heeft het bedrijventerrein in Den Hoorn op het oog voor de vestiging van een omvangrijk asielzoekerscentrum, zo meldt het AD. Er is officieel nog niets gepland, maar de buurtbewoners zien de bui al hangen. Naast vele vragen, zoals met betrekking tot het soort asielzoekers dat hier gevestigd zal worden en welke veiligheidsmaatregelen er zullen worden genomen, leeft de angst ook al volop. Een van de buurtbewoners vertelde het AD bijvoorbeeld bang te zijn dat de asielzoekers voornamelijk naar elkaar toe zullen trekken als ze in zulke mate worden gehuisvest.  Daarnaast zou de waarde van koopwoningen in de omgeving omlaag gaan. Ook zou het feit dat er sprake is van 225 asielzoekers betekenen dat er hoe dan ook enkele rotte appels tussen zitten. Het verspreiden van de asielzoekers over meerdere kleinschalige opvanglocaties zou deze problemen kunnen voorkomen. Een andere buurtbewoner uitte weer ongenoegen over het feit dat het azc ten koste gaat van een stuk natuur.

Hoewel de komst van het azc nog niet vastligt, zouden politieke ingewijden de buurtbewoners op de hoogte hebben gebracht van de aannemelijkheid van dit bestemmingsplan. De besturende partijen moeten echter nog stemmen, en burgemeester Bram van Hemmen weigert verdere informatie te verstrekken. Pas in het najaar zal blijken of het azc daadwerkelijk op het bedrijventerrein zal worden gevestigd.