Doneren kan bij de deur-aan-deur collectant óf via de online collectant
Doneren kan bij de deur-aan-deur collectant óf via de online collectant

Hersenstichting collecteweek vanaf 30 januari

Algemeen

Elk jaar gaan 19.000 collectanten met de collectebus van de Hersenstichting langs de deuren en collecteren ruim 10.000 collectanten online. Daar zijn ze bij de Hersenstichting enorm blij mee. Mogen zij in 2023 (weer) op jou rekenen? De Hersenstichting Collecteweek is van maandag 30 januari tot en met zaterdag 4 februari.

Met het geld dat de collectanten ophalen, financiert de Hersenstichting belangrijk onderzoek en baanbrekende innovaties. Zo vinden ze steeds meer oplossingen om de hersenen gezond te houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening te helpen mee te doen in de maatschappij. Je hebt maar één stel hersenen. Ze bepalen wie je bent en wat je kunt. Zonder dat je erbij stilstaat, heb je ze nodig bij alles wat je doet, denkt en voelt. Je moet er niet aan denken dat er iets met je hersenen gebeurt…
Nu al hebben 1 op de 4 mensen een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Het aantal mensen dat een beroerte krijgt, lijdt aan dementie of de ziekte van Parkinson stijgt tot 2040 naar verwachting explosief ten opzichte van 2015. Zo blijkt uit de Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2018 van het RIVM. En dit zijn slechts drie hersenaandoeningen van de in totaal honderden die voorkomen. Waarvan hersenschade door corona er ook een is. Hersenonderzoek is belangrijker dan ooit. Als we niets doen, neemt dat alleen maar toe. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Help de Hersenstichting daarom om hersenen gezond te houden. Doneren kan bij de deur-aan-deur collectant óf via de online collectant op www.hersenstichting.nl.