Tekst en foto: MT
Tekst en foto: MT

Hoe gaat het met Bram Hoevenaar?

sport Hoe is het nu met?

Voetbal is de rode draad in het leven van Bram Hoevenaar, 25 jaar voetbalde hij bij CSVD (nu Vitesse Delft) om op latere leeftijd de overstap te maken naar Dvv Delft samen met zijn zoon. Daar heeft hij zich  meer dan verdienstelijk gemaakt op vele terreinen binnen de club. In 2006 heeft hij zijn taken neergelegd. Ook in 2006 werd hij door de sportraad van Delft in het zonnetje gezet en kreeg hij een eremedaille voor zijn activiteiten bij Dvv Delft.

HOE GAAT HET MET JE?
Nadat ik in 2003 een zware hartoperatie overleefde en verder moest met diabetes ging het eigenlijk wel lekker met me, sportte regelmatig, twee keer per week biljarten, etc. In 2021 werd ik besmet met het Covid-19 virus, dit was zo ernstig dat ik 5 weken in coma heb gelegen. Nadat ik uit coma kwam was ik totaal verlamd, ik kon niets meer, mijn partner moest me eten geven. Een lange revalidatie volgde maar ik mag niet klagen: ik ben er nog, mede dankzij mijn lieve vriendin die nooit van mijn zijde week en wijkt.

WAT HEB JIJ ALLEMAAL GEDAAN BIJ DVV DELFT?
Samen met Walter Borsje ben ik in 1985 trainer en begeleider geworden van het voetbalteam waar mijn zoon in speelde. Mijn zoon Dennis kreeg echter al snel een voorkeur voor het keepersvak, hij vond het zo leuk dat hij naar het Frans Hoek keeperskamp wilde. Dat kon, maar Frans belde mij met het verzoek of ik ook mee wilde komen als keeperstrainer. Hoewel ik nog nooit had gekeept heb ik het aanbod toch aangenomen en na die week was het keepersgevoel ook bij mij binnengeslopen. Ik besloot toen de drie-jarige opleiding tot keeperstrainer bij Frans Hoek te volgen. In de loop der tijd heb ik vele keepers (wel 100) getraind, eerst jongens, later ook meisjes en uiteindelijk ook seniorkeepers. Erwin Friebel is de bekendste keeper uit de keepersstal, die heeft het tot de eredivisie gebracht. Maar ook de meiden van KFC’71 trainden fanatiek met ons mee. Jordy Jansen is uiteindelijk het hoogste gekomen, hij keepte in het Haags jeugdelftal en Feyenoord had interesse in hem, hij is uiteindelijk piloot geworden, een echte vliegende keep dus. Jordy Jansen was destijds behoorlijk fanatiek, hij wilde samen met andere keepers in de zomer doortrainen, ons eigen veld was niet beschikbaar (net ingezaaid) dus weken we uit naar de oude ijsbaan. Lekker trainen, maar waar we niet op gerekend hadden: de oude ijsbaan werd ook gebruikt door de Kynologenclub, dus een hondentraining. Bij de eerste de beste snoekduik van Jordy belandde hij midden in de uitwerpselen van de honden. Toen we terugreden naar de club mocht Jordy achterin de auto met de laadklep open want de stank was niet te harden. Mijn laatste training die ik gaf was in mei 2002. Ik was ook actief als jeugd-bestuurslid, ben 12 jaar penningmeester geweest, heb toernooien en activiteiten georganiseerd, maakte het clubblad en stond vaak zelf de boekjes af te drukken in de kantine. In 2000 kregen we een kunstgrasveld en daar hebben we toen meteen 4 tennisvelden bij aan laten leggen. Ik was de eerste voorzitter en barbeheerder van de tennisclub met ca 100 leden.

WAT DOE JE NU NOG?
Ik biljart nog voorzichtig en ben secretaris van de Senioren Biljart Club. We hebben 35 leden op leeftijd (gemiddelde leeftijd is 76 jaar) met een hoog DHC gehalte, (Eddy Blok, Kees van der Helm en Bram van der Horst). Ik hou alle standen en uitslagen bij, onderhoud de website en stuur iedere zondagavond het contactorgaan “Het Schietje” naar alle leden. Ik moet voorzichtig zijn om niet weer Corona te krijgen maar als het gaat zoals het nu gaat word ik wel 100! (Bram is nu 75)