Aad Sosef, Hans de Jong, Hans Wensveen, Marcel Egberts en Jan van der Voorn (foto: Rob de Bruijn)
Aad Sosef, Hans de Jong, Hans Wensveen, Marcel Egberts en Jan van der Voorn (foto: Rob de Bruijn)

Hemd van het Lijf: Aad Sosef

Algemeen Hemd van het lijf

Initiatiefnemer van de Delftse jukebox, Aad Sosef (62), treedt 10 september op samen met zijn band Out of the Blue.

Waarom hier op de foto?
“Samen met de band sta ik op de Markt voor de Nieuwe Kerk. Het leuke is dat we zaterdag 10 september, tijdens Open Monumentendag, hier ook weer zullen optreden bij Café Huug.”

Hoe gaat de dag er voor jullie uitzien?
“Voor elf uur kunnen we nog de Markt op met de auto, dus dan brengen we alle apparatuur en instrumenten en zetten we alles klaar. Als we nog een uurtje over hebben wandelen we misschien nog wel even naar het Westerkwartier om naar Tee-Set monument te kijken, de Delftse Jukebox. Vervolgens zullen we van 14.00 uur tot 18.00 uur drie sets spelen. Na afloop drinken we nog even een biertje samen.”

Wat voor muziek spelen jullie?
“We spelen heel veel soorten muziek, denk aan blues, rock, americana en sixties. Zo zullen we liedjes spelen van The Rolling Stones, Elvis Presley, Eric Clapton, CCR en Stevie Ray Vaughan. Ook zullen we de eerste top-tien hits spelen van de Tee-Set als eerbetoon aan de twintig jaar geleden overleden leadzanger Peter Tetteroo.”

Wat hopen jullie voor die dag?
“We hopen een gezellige en muzikale sfeer neer te zetten en dat er veel mensen komen luisteren en genieten. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!”

Hoe is het om op Openen Monumentendag te spelen?
“Open Monumentendag is natuurlijk een bijzondere dag. Op deze dag kan men gratis rond kijken in een aantal prachtige monumenten die de stad rijk is.”

Hoe vaak repeteren jullie?
“Door corona konden we minder repeteren, maar de laatste tijd gaat het weer goed en komen we eens in de twee weken samen om te repeteren. Voor een optreden komen we vaker samen om te repeteren, zoals nu voor het leuke optreden op 10 september.”

Hoe ervaart u het om in een band te spelen?
“Ik vind het ontzettend leuk om samen te spelen en muziek te maken!”

Hoe lang zijn jullie al samen?
“De band zelf bestaat al zo’n 15 jaar, maar in deze formatie spelen we zo’n jaar of vijf samen. We zijn ook echt een vriendengroep geworden.”

Wat zou u doen als burgemeester van Delft?
“Dan zou ik zorgen voor een fantastisch, écht poppodium, voor jong en oud en voor fantastische
live optredens en dansavonden waar alle muziekstijlen en hun liefhebbers hun plek vinden.”