Een gebeurtenis tijdens het werk van Kees Veldboer, ambulance chauffeur, werd de aanleiding voor de oprichting van Stichting Ambulance Wens
Een gebeurtenis tijdens het werk van Kees Veldboer, ambulance chauffeur, werd de aanleiding voor de oprichting van Stichting Ambulance Wens

Levenskwaliteit toevoegen aan die laatste periode

Algemeen

De missie van Stichting Ambulance Wens is om iedere terminale bedlegerige patiënt die aandacht te geven die hij of zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Door het meemaken van deze gebeurtenis kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving weer een beetje licht komen in die laatste dagen. Dat is wat wij willen bereiken. Levenskwaliteit toevoegen aan die laatste periode, zodat een klein deel van de ellende even opzij gezet kan worden.

Voorbeelden van wat we voor mensen met een levensbedreigende ziekte en een korte levensverwachting zouden kunnen betekenen zijn bijvoorbeeld een bezoek aan het strand, een naaste die zelf ook niet meer mobiel is, een bepaalde plaats waar de patiënt bijzondere herinneringen aan heeft. Maar ook meer uitgebreide wensen zijn mogelijk om te realiseren. Hierbij valt te denken aan het maken van een boottocht, bezoek aan een concert of attractie. Vanzelfsprekend gebeurt dat alles onder begeleiding van professioneel ambulancepersoneel en een ambulance met comfortabele brancard.

Het werk van Stichting Ambulance Wens kunnen we uitsluitend doen dankzij de financiële bijdragen van particulieren, instellingen en bedrijven. Om het werk van de stichting ook in de toekomst mogelijk te maken blijft de stichting afhankelijk van donaties. Het werk van Stichting Ambulance Wens is zonder uw donaties niet mogelijk. Uw donatie is welkom op rekeningnummer: NL61 RABO 0112 9246 11  vanuit het buitenland als aanvulling met BIC nummer: RABONL2U t.n.v. Stichting Ambulance Wens.