Gijs Roodenburg
Gijs Roodenburg

Hemd van het lijf: Gijs Roodenburg

Algemeen Hemd van het lijf

Gijs Roodenburg (23) won samen met zijn team de eerste prijs voor het beste Hyperloop prototype tijdens de European Hyperloop Week.

Waarom hier op de foto?
“Ik sta hier voor onze hyperloop baan in Hilversum. Deze foto is gemaakt op de dag van de demonstraties. Ons model, genaamd Helios I, heeft hier de winnende demonstratie vertoond. Deze baan is door onszelf ontwikkeld en is maar liefst 77 meter lang en weegt 14000 kg! Als team zijn wij enorm trots op de prestatie die wij in de competitie hebben geleverd. Er was ook nog eens een mooi zonnetje!

Hoe zag de wedstrijd eruit?
“Een week lang streden tientallen studententeams van over de hele wereld tegen elkaar voor verschillende prijzen. Dit jaar vond de wedstrijd in Nederland plaats.”

Hoe zag de week eruit?
“De eerste paar dagen gingen echt om de presentaties van externe partijen, bedrijven en van de teams zelf. In Hilversum werden de demonstratiedagen gehouden. Tijdens deze demonstraties laat ieder team zien wat zijn model kan en dat de technologieën werken.”

Hoe is het team samengesteld?
“Ons team bestond uit 39 TU-studenten waarvan bijna iedereen een jaar lang keihard heeft gewerkt aan het prototype.”

Hoe heb je dit weten te combineren met je studie?
“Ik ben, net als de meesten uit het team, gestopt met studeren voor een jaar om al mijn aandacht, tijd en energie in het prototype te stoppen.”

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?
“Ik ga weer verder met studeren. Ik heb mijn bachelor als Industrieel Ontwerper en nu wil ik voor mijn master gaan en daarnaast nog een beetje werken. Het echte studentenleven weer in dus.”

Hoe heb je het jaar ervaren?
“Ik heb het jaar als heel intens ervaren, maar ook als heel gaaf. Het hele jaar heb ik kunnen werken met supergemotiveerde, slimme en behulpzame mensen. We maakten wel lange dagen en soms zelfs nachten, maar dat was het allemaal waard.”

Wat ging er door je heen toen je te horen kreeg dat jullie als team hadden gewonnen?
“Alleen maar vreugde. Je had ons moeten zien, we sprongen een gat in de lucht, alsof we een WK hadden gewonnen. Het was fantastisch om zo’n erkenning te krijgen na een jaar keihard werken. Daar deden we het voor.”

Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
“Ik zou proberen om een goede connectie op te bouwen tussen de studenten en de Delftenaren. De Delftenaren een kijkje te laten nemen in de studentenstad die Delft ook is.”