Bij een afscheid horen bloemen. Caroline Slingerland neemt op een fraaie manier het stokje over van kapper Jaap Ruijsbroek (foto: Roel van Dorsten)
Bij een afscheid horen bloemen. Caroline Slingerland neemt op een fraaie manier het stokje over van kapper Jaap Ruijsbroek (foto: Roel van Dorsten)

De kappersschaar wordt ingeruild voor een snoeischaar

Algemeen

DELFT - Afgelopen zaterdag sloot kapper Jaap de deur van zijn kapsalon JAAP aan de Verwersdijk 118 voor het laatst. Daarmee kwam een eind aan een lange staat van dienst. Caroline Slingerland neemt het stokje over, met de snoeischaar als één van haar belangrijkste attributen.

Bij vele Delftenaren heeft Jaap Ruijsbroek de schaar in het haar gezet. Dat kan ook bijna niet anders, want Jaap heeft een carrière van ruim 53 jaar in het kappersvak achter de rug. Ooit begonnen bij een kapper in Rijswijk, via vriend en collega Cees Vos naar Delft gekomen. Zevenentwintig jaar geleden toog Jaap naar de Verwersdijk om vanuit de kleurrijke kapsalon JAAP velen van een mooie coupe te voorzien. Daar is nu een eind aan gekomen, Jaap gaat van een welverdiend pensioen genieten.

ByCarolien
Het grote winkelpand aan de Verwersdijk wordt nu overgenomen door Caroline Slingerland. Onder de naam ‘ByCarolien, Floral & Lifestyle’ start Caroline vanaf begin september haar winkel in bloemen, planten en lifestyle-accessoires. Caroline is een gedreven persoonlijkheid en zij heeft een ruime ervaring in het vak. Zo dreef zij gedurende een lange periode een bloemenzaak in Rotterdam. Nog even geduld, over enkele weken is Delft een prachtige winkel rijker.