Flaneren in Scheveningen, maar dan wel in de kleding van 1920. (Foto: EvE)
Flaneren in Scheveningen, maar dan wel in de kleding van 1920. (Foto: EvE)

Aangekleed gaat uit

Algemeen

DELFT – Met deze mooie dagen trekken veel mensen naar het strand. Maar sommigen doen dat toch net even anders... 

Het regent nog wat als  Nel van Koppen en Eddy Brunelli de deur uitstappen, maar de voorspellingen zijn dat het ‘s middags droog wordt. En anders heeft Eddy altijd nog zijn paraplu “die eigenlijk als parasol bedoeld was.” De plu in kwestie maakt het plaatje wel helemaal àf. Nel en Eddy stappen namelijk terug in de tijd; flaneren in Scheveningen, maar dan wel in de kleding van 1920. De ‘Roaring Twenties’

Schoolreis
“Het is alsof ik op schoolreis ga. Ik ben er al weken mee bezig”, vertelt Nel. Voor haar is dit helemaal nieuw. Dat geldt niet voor Eddy, die wel vaker het verleden in stapt. “Ik heb geregeld als historisch figuur in Delft rondgelopen. Was ik Johannes Vermeer of Van Mierevelt... Hij heeft een speciale voorliefde voor Charles Dickens. En nu heeft hij Nel dus aangestoken:  “Toen Eddy erover vertelde leek het me onwijs gaaf”, aldus Nel. “Dat wilde ik ook wel eens meemaken.” En dus zorgde Eddy ervoor dat zij werd omgetoverd tot een vrouw van goede stand uit de ‘roaring twenties’, compleet met veer. “Veel kleding heb ik zelf, en wat ik niet heb, maak ik. Die hoofdband heb ik ook zelf gemaakt.”

In stijl
Voor Eddy is het voornamelijk hobby, met af en toe een professioneel randje. “Op de TU heb ik wel eens een project met ‘Gejaagd door de Wind’ gedaan.” Maar vaker gaat hij gewoon op pad: “Toen Downtown Abbey in première ging ben ik ook in die stijl naar de bioscoop gegaan. En dan gewoon mensen begroeten. Die denken vaak dat je bent ingehuurd.” Raar? Eddy vind van niet. “Je moet het gewoon doen.” De reacties die hij krijgt zijn vrijwel altijd positief: Mensen vinden het gewoon leuk.” Die ervaring wil Nel nu ook wel eens hebben: “Ik ga het gewoon doen en ervan genieten.” (EvE)