Afbeelding

Huis te Koop wordt u deze week aangeboden door Hof van Delft Makelaardij

Algemeen

Gastvrij zwaait de deur van het hoekhuis open en meteen bevind je je in een ruime, lichte hal. ‘Ruim en licht, ja, nu heb je twee belangrijke begrippen te pakken,’ lacht bewoonster Georgette. ‘Binnen kun je dat nog beter zien.’ 

We beginnen bij de tuin: zonnig, breed, heerlijk gelegen aan het water. ‘Alle kinderen uit de buurt maken daar dankbaar gebruik van. Het wordt hier ook nooit te warm. En als de zon toch te fel is, trek je zo een doek over de pergola.’ Een heerlijkheid is ook de zijtuin. ‘Ideaal: we hoeven nooit door het huis heen als we iets naar de achtertuin willen brengen, het geeft extra ruimte en privacy, en doordat het perceel breder is dan dat van  andere huizen in de straat, hoef je je auto niet voor het raam van de keuken te parkeren.’ De keuken, die gaan we bekijken. Via de woonkamer, waar van drie kanten licht in valt, komen we in een opvallend ruime L-opstelling met o.a. een Quooker, inductiekookplaat en twee prachtige ovens. ‘Ik ben erg van het bakken,’ zegt Georgette. Wat ook in het oog springt, is de hoogwaardige afwerking door het hele huis. De houten vloer, het natuurstenen aanrechtblad, de op maat gemaakte shutters, ze geven het huis een tijdloze allure.

Buurtgevoel
Voordat we naar boven gaan, vertelt Georgette wat ze allemaal zal missen. ‘Behalve het huis zelf vooral ook de plek en de mensen uit de buurt. We kunnen bij elkaar terecht voor de plantjes en de post, en met lekker weer zitten veel mensen in hun voortuin. Op jezelf, maar toch samen.’ Veelzijdigheid kenmerkt de locatie. Rustig en groen, maar dichtbij de uitvalswegen, verschillende scholen, Delft en het centrum van Den Hoorn. Veel jonge kinderen in de wijk, maar geen drukte, vanwege de ruime opzet met veel speelgelegenheid. ‘We zitten aan het eind van een doodlopende straat, waardoor er bijna geen verkeer is. Superveilig dus voor buitenspelende kleintjes.’
Boven doet het huis zo mogelijk nog ruimer aan dan beneden. Wie een extra kamer wil, kan dat creëren door het simpel plaatsen van een muurtje in de meer dan royale master bedroom. Daarnaast vind je op de eerste verdieping nog een ruime slaapkamer en een  luxe badkamer met ligbad, inloopdouche, tweede toilet en een dubbele wastafel. Over ieder detail is nagedacht.

Hoogtepunt
Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van het huis is de enorme zolder, met aan twee kanten ramen, een speels plafond vanwege het bijzondere dak en de diepe was- en bergruimte. Ook hier zou je eenvoudig twee kamers van kunnen maken. Wie nog grootsere plannen heeft, kan het huis zowel aan de zij- als de achterkant uitbouwen, daar is bij de bouw al rekening mee gehouden.

Dit of niets
Georgette: ‘Toen we de plannen voor deze wijk zagen, wisten we: dit huis of niets. Het was het paradepaardje van de aannemer, bouwnummer 1. We moesten drie keuzes invullen, maar wij kozen de nummers 1 en 1 en 1. Nooit spijt van gehad. Het is ook nog fantastisch geïsoleerd, dus energieklasse A+ heeft geen geluidsoverlast.’ Haar favoriete plek? Op de bank, bij de openslaande deuren naar de tuin. ‘Zicht op de tuin, het water, de tv en de haard. Zo zit je tegelijk binnen en buiten.’ We zeiden het al: een veelzijdig huis.

Leehoeve 36, Delft
Vraagprijs is €650.000,- kk
Woonoppervlak is 330 ?
Hof van Delft Makelaars
Wateringsevest 26B
015 212 64 26
www.hofvandelft.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding