Foto: Tjapko de Heus
Foto: Tjapko de Heus

Ike Klok en Tjapko de Heus geven hun modellen een boost aan zelfvertrouwen!

PIJNACKER - Ike Klok is een geboren Delftse, voor veel Delftse inwoners is ze ook een vertrouwd gezicht omdat ze al vele jaren als doktersassistent werkzaam is in een drukke dokterspraktijk in het centrum van Delft. Ze doet dit met veel inzet en kennis van zaken, maar ze heeft daarnaast nog een grote passie: visagie. Tjapko de Heus is professioneel foto- en videograaf. Vroeger had hij zijn studio in Delft maar verhuisde naar Pijnacker, waar we in zijn professioneel ogende studio dit korte interview doen. 

Door Martin Reitsma

Ike en Tjapko werken sinds september vorig jaar samen. Hij als fotograaf, zij als visagiste en styliste.
Ike vertelt: “Als klein meisje wilde ik vroeger al mensen in mijn omgeving mooi maken. Eenmaal volwassen ben ik een visagieopleiding gaan doen en volgde ik allerlei cursussen. Vooraf aan een fotoshoot doe ik de make-up en hairstyling. In goed overleg met het model wordt de juiste look bepaald en ben ik tijdens de hele shoot aanwezig om Tjapko te assisteren. Daarnaast adviseer ik ook bij de styling waarbij het model zelf haar kleding kan meenemen. Tjapko valt haar bij en zegt: “Ja, je verwent je modellen echt op een ontspannen en professionele wijze.” Ike gaat verder en merkt op: “Ik zou ooit nog eens een dagje met Leco van Zadelhoff willen meelopen, hij is een bekend stylist en visagist. Onlangs ontmoette ik hem tijdens een visagiedag.”

Tjapko is eveneens zeer betrokken bij zijn klanten en vertelt: “Ik visualiseer dat wat wordt verteld door mijn model, let op een bijzondere lichtval, een mooi materiaal of bijzondere vorm, ik sla het op en leg het vast. Ik wil dames zo mooi en authentiek mogelijk op de foto zetten en verkoop daarmee ook zelfvertrouwen.”

Hoe bouw jij een band op met je model?

Tjapko: “Ik krijg de mensen die het meest onzeker zijn voor een camera op een mooie wijze, goed en vol zelfvertrouwen in beeld. Zoals ze zijn, met de juiste uitstraling. Ik communiceer in mijn eigen taal en vanuit mijn gevoel. Ik bouw met mijn klant aan een consistent beeld dat klopt tot in lengte van dagen. Ik vertel ze: ‘Laat jezelf zien zoals je jezelf wilt laten zien. Je bent meer dan iemand die werkt en een carrière heeft. Je bent ook wel eens minder formeel. Laat dat ook gewoon zien.’”

Op zijn website tjapko-portretten.nl lees je meer over Tjapko. Voorts bracht hij onlangs een mooi magazine uit.

Meer berichten
 
CustomHtml_1