Fortuna D1 werd vijfde op het NK in Vleuten (Foto: Fred Nijs)

Fortuna B1 Nederlands kampioen, D1 vijfde

sport

DELFT - De B1 en D1 van Fortuna kwamen vorig weekend uit op het NK. De B1 mag zich na de gewonnen finale tegen Nieuwerkerk kampioen van Nederland noemen. De D1 won helaas niet, maar leverde wel een goede prestatie door deel te nemen aan het NK.

Na een mooi veldseizoen kroonde onze B1 zich tot kampioen van hun hoofdklasse. De halve finale werd vorige week met sterk spel gewonnen van PKC B1 en dus mocht Fortuna B1 de finale spelen. Fortuna/Delta Logsitiek B1 speelde zaterdag de finale in Driebergen tegen CKV Nieuwerkerk B1. Het Fortunapubliek langs de kant vond het nog lang spannend maar het neutrale publiek zag al snel dat Nieuwerkerk te kort kwam. Hoewel beide ploegen in de rust (4-6) nog aan elkaar gewaagd waren, trok Fortuna de tweede helft de overwinning over de streep, 8-14. Coaches Tommy en Luca zagen het harde werken van het hele jaar terug in deze wedstrijd. Iedere speler is gegroeid, de spelers werkten voor elkaar en lieten ook hun individuele kwaliteiten zien.

Als afsluiting van een succesvol korfbalseizoen mocht ook Fortuna D1 tegen talentvolle leeftijdsgenoten korfballen. Acht super enthousiaste ploegen en hun supporters kwamen uit heel Nederland naar het terrein van Fiducia in Vleuten, waaronder de Delftse ploeg. Met gespannen koppies begon de D1 de eerste wedstrijd tegen zaalkampioen PKC. Direct de zwaarste tegenstander. Fortuna verloor helaas met 5-1. Hierna tegen SKF, de andere zaalfinalist. Helaas werd het, na een 3-0 achterstand, via 3-3, toch 5-3 voor SKF. De laatste poulewedstrijd was tegen CSL. Fortuna kwam eindelijk los. Met 14-4 steeg het doelsaldo aanzienlijk. Zo werden ze toch nog een soort kampioen: ze scoorden het hoogste aantal doelpunten in twee keer 15 minuten en kwamen als enige team boven de 10 goals uit. Tegen LDODK werd het 9-8 voor Fortuna. Zo eindigde Fortuna D1 toch nog als vijfde van Nederland.