<p>Foto: Sara Verweij, Tekst: Marieke Butter</p>

Foto: Sara Verweij, Tekst: Marieke Butter

DELFTSE SCHATTEN 17

Wekelijks tonen inwoners van Delft hun keramische schat. Deze week - het ‘Gezicht op Delft’ van Tineke van Gils van Marja van Bijsterveldt.

Hoe ben je aan dit voorwerp gekomen?
Mijn man heeft dit bijzondere ‘Gezicht op Delft’ gekocht op een veiling. De Schipluidense keramiste Tineke van Gils heeft het in 2012 gemaakt voor de expositie ‘Liefs, Vermeer’. Deze expositie werd destijds gehouden in zowel Schipluiden als Delft, het dorp en de stad die mij het meest na aan het hart liggen.

Wat betekent dit voorwerp voor jou?
Ik ben indertijd als burgemeester van Schipluiden liefhebber geworden van het werk van Tineke van Gils. Naast dit voorwerp bezit ik nog meer werk van haar, vooral ook gekregen bij mijn afscheid als burgemeester van Schipluiden. Wat dit werk voor mij zo betekenisvol maakt, is de combinatie van een Schipluidense keramiste met een iconisch beeld van de stad waarvan ik nu burgemeester mag zijn. Dit ‘Gezicht op Delft’ staat in mijn ogen niet alleen symbool voor onze stad; het staat ook voor de verbondenheid die er van oudsher is tussen Delft en de groene polders van Midden-Delfland. Het zit nu nog een mooi kistje, maar nu ik het weer in mijn handen heb neem ik me voor het een mooi plekje te geven in mijn huis, zodat ik ervan kan genieten.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1