Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Algemeen

DELFT- Willy Tiekstra en Emmy Klooster hebben in de ruim twintig jaar dat ze dit pand bewonen een aantal fikse verbouwingen laten uitvoeren. Dit heeft geresulteerd in een prachtig open, ruim en licht appartement, dat een mix van klassiek en modern uitstraalt. En waar de beide partners met pijn in het hart afscheid van nemen. 

“We gaan een nieuwe levensfase in”, vertelt Willy. “We zitten allebei tegen ons pensioen aan en het huis is eigenlijk te groot voor ons tweeën. Doordat het een bovenwoning is, krijgen we steeds meer moeite met de steile trappen. Ook onze tuin is bereikbaar via een trap. Aan een verbouwing om alles toegankelijker te maken hebben we geen behoefte meer. Die keuze laten we aan de nieuwe bewoners, die hopelijk net zo van het huis zullen houden als wij”. Willy en Emmy verhuizen naar een moderne woning elders in Delft, met de tuin grenzend aan de woonkamer. “Dat is woonbaarder voor ons”, aldus Willy.

Licht
Het vertrek ligt dus zeer zeker niet aan de prachtige bovenwoning. Deze is ontstaan uit het samenvoegen van een studentenhuis en een jaren ‘70 appartement, en gemaakt tot een ideale combi van authentiek en modern. Originele terrasdeuren en glas in lood ramen gaan samen met een strakke badkamer en vooral veel licht. Dit was dan ook de hoofdreden van het woongenot van de twee. “Het maakt niet uit of het zomer of winter is, er is veel licht in huis. Dit maakt het een open en fijne plek om te zijn. Vanuit de brede woonkamer heb je uitzicht op de gracht, de keuken heeft een schuin dak met lichtinval en op de zolder zijn extra ramen aangebracht. Er is altijd een verbinding tussen binnen en buiten, maar tegelijkertijd is het ook knus”.

Oase
En dan is er nog de grote trots van Emmy: de tuin. Het is goed te zien dat zij haar opgedane kennis van haar hoveniersopleiding op deze plek gebotvierd heeft. “Het is een oase van rust middenin de binnenstad, waar je kunt genieten van bloemen, vogels en insecten”, zegt Willy. “De tuin ligt op het noordoosten, maar doordat deze in de breedte ligt, heb je de hele dag wel ergens in de tuin zon. En er zijn ook schaduwplekken, wat natuurlijk heerlijk is als het erg warm is. Dan zet je je stoel gewoon lekker onder een grote boom”. De tuin is ook bereikbaar via een poort, waar je tevens je fiets kwijt kunt.

Wekenlang
Qua werkzaamheden om de woning zover te krijgen als ze nu is, kun je ook spreken van een mix. Willy: “Het was een combi van zelf doen en de goede vakmensen om je heen verzamelen. Zo hebben we zelf het schilderwerk gedaan en de kap op zolder open gemaakt. Dat deel was echt jaren ‘70 en we hebben weken met bloed , zweet en tranen op een steiger gestaan om het dak te ontdoen van oude kranten die gebruikt waren als isolatie materiaal”.

Over isolatie gesproken. Het appartement heeft deels dubbel glas en dak- en vloerisolatie. Door de woning liggen houten vloeren. Beneden mooi donkerbruin, dik eiken en boven grenen.       

Oosteinde 228A, Delft
Vraagprijs is: 885.000 k.k.
Woonoppervlak is: 177m2
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
015-2135139
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding