Zelf binnenkomen of de slotenmaker in Den Haag bellen?

Jezelf buitensluiten, het komt erg vaak voor. Misschien vind jij het heel stom van jezelf dat je de deur achter je dichtgooit en dat de sleutel nog binnen ligt? Je bent echt niet de enige, talloze mensen doen dit. En ook al laat je de deur open en ga je zonder sleutel naar buiten. De wind kan ook de deur dichtgooien of iemand anders doet voor jou de deur dicht. Wat ga je in een dergelijke situatie doen? Veel mensen proberen zelf iets te verzinnen om toch binnen te komen.

Door de brievenbus hengelen

Heb je de deur gewoon achter je dichtgetrokken? Zonder de deur op slot te doen, is het slot niet met een nachtschoot op slot gedraaid. Door de deurklink te kunnen openen, gaat de deur weer open. De enige manier is om dit met in elkaar geknutseld gereedschap te doen door de brievenbus. Dit vergt vaak erg veel geduld en dan nog lukt het in de meeste gevallen niet. De tijd die je kwijt bent om te hengelen, besteed je beter door in Den Haag op de slotenmaker te wachten. De slotenmaker krijgt in een mum van tijd je deur weer open. 

Een raam stukmaken

De meest rigoureuze methode om weer binnen te geraken, is om een raam stuk te maken. Je kunt dan door het raam naar binnen. Dit is misschien snel, maar niet de ideale oplossing om diverse redenen. Ten eerste is een raam stuk maken tegenwoordig lastiger dan je denkt. De meeste woningen zijn voorzien van hoog rendement glas en dit is altijd dubbele beglazing. Je moet dus wel even moeite doen om het raam stuk te krijgen. Daarnaast is het een gevaarlijke onderneming. Wanneer het je lukt om het raam te breken, dan ligt er overal glas en bij het naar binnenklimmen loop je het risico om gewond te raken. Een nieuw raam laten plaatsen van HR-glas gaat je waarschijnlijk meer kosten dan de slotenmaker langs laten komen.

Een reservesleutel gebruiken

De meest gemakkelijke methode om zonder gedoe en schade binnen te komen, is door een reservesleutel te gebruiken. Dit klinkt gemakkelijk, maar is het natuurlijk niet. Niet iedereen loopt met een reservesleutel op zak. Het moet heel toevallig zijn, dat je net de reservesleutel bij je hebt, op het moment dat je jezelf buitensluit. Een andere optie is om een reservesleutel bij familie, vrienden of de buren achter te laten. Je haalt dan eenvoudigweg de reservesleutel op en je kunt naar binnen. Geen reservesleutel bij de hand? Dan is de slotenmaker toch nog de beste optie.

Meer berichten
 
CustomHtml_1