Filmopnames 'A Beautiful Imperfection' op de Oude Delft (Foto: Koos Bommelé)
Filmopnames 'A Beautiful Imperfection' op de Oude Delft (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Delft decor voor filmopnames Engelstalige film

DELFT - Afgelopen dinsdag vormde Delft het decor voor opnames voor de verfilming van het boek ‘Een schitterend gebrek’ van Arthur Japin. Michiel van Erp heeft zich als regisseur verbonden aan de internationale speelfilm ‘A Beautiful Imperfection’.

De opnames vonden dinsdag plaats op de Oude Delft, bij Museum Prinsenhof Delft. Het verhaal gaat over Lucia, de eerste geliefde van Giacomo Casanova, een beroemde achttiende eeuwse avonturier uit Venetië. 

Arthur Japin
‘Een schitterend gebrek’ is een historische roman van Arthur Japin. De eerste druk werd uitgegeven in 2003. In zijn memoires vermeldt Casanova terloops dat Lucia een van de weinige vrouwen is die hij ooit onrecht heeft aangedaan. Maar hoe? Wat is er werkelijk gebeurd? Waarom deed Lucia afstand van haar geluk? ‘Een schitterend gebrek’ is haar verhaal, het verslag van een uitzonderlijk leven in de achttiende eeuw. Lucia en Casanova leren elkaar kennen op een feest nabij Venetië, worden verliefd en beloven elkaar eeuwige trouw. Maar kort daarna verdwijnt Lucia zonder een woord uit Casanova’s leven. Vele jaren later ontmoeten ze elkaar bij toeval opnieuw in een Amsterdamse schouwburg, maar zonder dat hij daar op dat moment weet van heeft. Voor Lucia is de schokkende confrontatie aanleiding tot een reconstructie van de gebeurtenissen. Haar jeugd in de Veneto, haar kortstondige maar heftige liefde voor Giacomo, de verwoestende ziekte die haar trof, haar vlucht naar Amsterdam en het leven aan de zelfkant waarin ze daar terechtkomt. Langzaam wordt duidelijk dat haar verdwijning uit Pasiano geen verraad was maar juist een daad van liefde.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1