Valentijn en Linda gaan onder eigen vlag verder. (Foto: EvE)
Valentijn en Linda gaan onder eigen vlag verder. (Foto: EvE) (Foto: )

Chocoladebar Delft kiest haar eigen pad

DELFT – Quetzal Delft is deze maand van naam veranderd en heet nu Chocoladebar Delft. Maar de locatie op de Voorstraat 4 is hetzelfde gebleven, net als gastheer en gastvrouw Valentijn en Linda, de gastvrijheid en de heerlijke chocolade.

In november viert Chocoladebar Delft haar eerste lustrum. Maar wel onder een andere naam. “We zijn geen onderdeel meer van een franchise”, legt Valentijn uit. “We kiezen nu helemaal zelf ons pad.” En dat pad leidt nog steeds naar vele heerlijkheden. 

Aanpassingen
Een en ander is het gevolg van de coronacrisis die Chocoladebar Delft goed doorstaan heeft, zeker door hun vaste gasten. “We hebben wel wat aanpassingen gedaan”, aldus Valentijn. “Zo hebben we nu minder zitplaatsen, waardoor er weer meer plek is voor andere zaken, zoals Italiaans schepijs, extra winkelproducten, cadeautjes en ‘chocolade to go’. Het ‘to go’ deel van de Chocoladebar is enorm gegroeid in coronatijd waar ook nu nog steeds veel mensen gebruik van maken. “Veel mensen vinden het toch fijn om door het mooie Delft te wandelen onder het genot van iets lekkers, maar gelukkig komen er ook nog heel veel mensen gezellig binnen zitten. Want dat is toch één van de leuke dingen van dit vak.”

Passie voor chocolade
Valentijn en Linda hebben passie voor chocolade. En dat betekent voor hen het beste eruit halen voor gast, ondernemer en leverancier. “We gebruiken alleen vloeibare chocolade van hoge kwaliteit, waarmee we de heerlijkste producten kunnen maken”, benadrukt Valentijn. “Altijd vers, altijd zorgvuldig. Of het om een pastille gaat, om een milkshake of een ander product, we besteden er uiterste zorg aan en stoppen er al onze liefde voor chocolade in.” Net zo zorgvuldig gaan Linda en Valentijn om met de leveranciers van hun product: “Onze Bean-to-Bar repen gaan verder dan Fairtrade door minder schakels tussen cacaoboer en klant. Ook de cacaoboeren moeten immers leven.” , aldus Linda. Hoewel chocolade bovenaan staat, zijn Valentijn en Linda van plan om hun assortiment de komende tijd verder uit te breiden met meer dan chocolade alleen. “Maar we blijven in het zoete hoekje, want dat past bij ons”. Wat niet veranderd wordt is de kwaliteit van de brownies, die inmiddels al bekend staan als “de lekkerste van Delft”. En wie dat niet geloven wil moet gewoon maar eens komen proeven.

Actie
Als Chocoladebar Delft in november vijf jaar bestaat, komt er zeker een feestje, beloven Valentijn en Linda. “Met natuurlijk een leuke win- of weggeefactie. Hoe dat er uit gaat zien weten we nu nog niet, maar we hebben nog de hele zomer om daarover na te denken!” Meer weten?
www.chocoladebardelft.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1