De Delftsche Helden treden tijdens Koningsnacht op. (Foto Koos Bommelé)
De Delftsche Helden treden tijdens Koningsnacht op. (Foto Koos Bommelé)

Hemd van het lijf: Delftsche Helden

Algemeen

DJ’s Arno, Vincent, Marvin, Rob en Leon treden tijdens Koningsnacht op als de ‘Delftsche Helden’. Leon den Os (30) vertelt meer over de groep.

Waarom hier op de foto?
“Wij staan hier in de loods waar al de licht- en geluidsapparatuur staat van de Delftsche Helden.”

Hoe zijn de Delftsche Helden bij elkaar gekomen?
“Wij draaiden individueel heel vaak op dezelfde feesten en dan wisselden we elkaar af in een line-up. We zagen elkaar op een gegeven moment zo vaak, dat we dachten ‘Zou het niet tof zijn als we een groep gaan vormen’. Het was eerste als een grapje bedoeld, maar we merkten al heel gauw dat er veel boekingen binnenkwamen voor de groep.”

Draaien jullie ook nog als individu?
“Naast de Delftsche Helden treden wij ook nog individueel op.  Als er iemand een boeking krijgt als, dan gaat die voor. Dat gunnen wij elkaar ook allemaal. Dat is ook iets wat we met elkaar afgesproken hebben. “

Vanwaar de naam ‘Delftsche Helden’?
“We zijn allemaal geboren en getogen in Delft en zijn als jonge jongens hier ook vaak uit geweest. Wij kennen het Delftse publiek heel goed en weten vaak wat ze willen, vandaar dat die naam heel goed bij ons als groep past.”

Wat voor muziek draaien jullie?
“Individueel draaien we allemaal heel veel verschillende genres en ieder heeft zijn eigen kwaliteiten. De stijlen die we apart draaien proberen wij als groep te combineren. Dat doen we samen met special effects, attributen, opblaasartikelen, confetti en vuurwerk om het allemaal nog spectaculairder te maken.”

Waar ligt de kracht van jullie als groep?
“We stralen veel energie uit op het podium wanneer we met z’n allen staan te springen tijdens onze optredens. Er komt lading  energie van het podium af en we merken dat het publiek daar goed op reageert.”

Hebben jullie nog plannen naast Koningsnacht?
“Inmiddels krijgen we al aanvragen binnen voor grotere festivals in de Zomer, maar het is nog niet heel concreet allemaal. Als individu zijn we ook erg druk met optredens. Inmiddels zijn wij ook al allemaal papa’s. We noemen ons ook wel eens de ‘Delftsche Papa’s.”

Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
“Als burgemeester zou ik ervoor zorgen dat we nog meer kleine, maar ook grote evenementen in Delft kunnen laten plaatsvinden en dat we meer diverse ruimtes kunnen gebruiken.”