Een eerdere editie van het Blue Balls Festival, met naast rugby ook veel gezelligheid en ontspanning
Een eerdere editie van het Blue Balls Festival, met naast rugby ook veel gezelligheid en ontspanning

Blue Balls Festival krijgt dit jaar een twist

Algemeen

DELFT - Na enkele jaren stilte door corona is het Delftse rugbyfestival terug bij RC Delft! Doordat er wat minder voorbereidingstijd was dan bij voorgaande edities zal de inhoud iets anders zijn, maar niet getreurd: er zal genoeg rugby gespeeld worden.

Door Cheyenne Toetenel

RC Delft is de enige niet-universitaire rugbyclub in Delft, opgericht in 1974. Al jaren wordt door deze rugbyclub het Blue Balls Festival georganiseerd. Door corona moesten de plannen voor het festival helaas enkele jaren worden stilgelegd, maar nu mogen de Delftse rugbyers dan eindelijk weer van start met de organisatie van een onvergetelijk rugbyweekend. Bij Blue Balls staan plezier en fair play centraal. Daarom zijn teams van elk soort en niveau welkom. Het festival vindt plaats op de velden van RC Delft, begint vrijdagmiddag en eindigt zondagmiddag.

Vrijdag
Op vrijdag wordt de Social Cup gespeeld waarbij verschillende gelegenheidsteams het opnemen tegen teams die normaal gesproken wel in de competitie spelen. Er komen spelers uit heel Nederland en er wordt niet gestreden om een klassement, maar voor het plezier. De eerste wedstrijd begint om 19.00 uur en om 22.00 uur blaast de ref voor de laatste keer die avond. De muziek zal daarna worden verzorgd door Friends with Bandefits en vervolgens kan er tot in de late uurtjes gedanst worden met de koptelefoons van Silent Disco Delft.

Zaterdag
Op zaterdag 30 april begint rond het middaguur de Vet Cup. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met Veteranenrugby Nederland en iedereen van 35+ is welkom om aan te sluiten. Veteranenrugby wordt gespeeld en is opgezet voor en door rugbyers die graag met hun oude maatjes op hun eigen manier en tempo willen blijven ballen of betrokken willen blijven bij het spel. Of je nu nog zelf wil spelen of het leuk vindt om langs de lijn je vrienden aan te moedigen, iedereen is welkom om een bijdrage te leveren. Na dit toernooitje wordt het rugbygedeelte van de dag afgesloten met een wedstrijd tussen H1 en RC Aachen. ’s Avonds staan er bandjes op de planning, waaronder Drunktank die de dag erna in Tivoli staat. Naast Drunktank kan je ook genieten van Skavenhage. Deze achtkoppige band uit Den Haag heeft een voorliefde voor instrumentele Ska en garandeert een avond vol dansmuziek. En niet geheel onbelangrijk; er zal ook genoeg lekker eten te verkrijgen zijn op het terrein.

Zondag
Het weekend vol feest en rugby wordt afgesloten met de Delft Bokaal. Op zondag 1 mei tref je hier bijna alle rugbyclubs uit Delft en er zullen zowel heren- als dameswedstrijden gespeeld worden. Ultieme prijs: de eer van Delft! De rugbyers van RC Delft, SRC Thor en DSR-C zullen hierbij aanwezig zijn. Kom dus kijken naar deze showdowns tussen de ‘burgers’ en ‘studenten’.

Houd de socials van het Blue Balls Festival in de gaten voor meer informatie. Facebook: @blueballsrugby . Instagram: @blueballsfestivalrcdelft

!