Afbeelding

Als bewindvoerder aan de slag? Begin met een grondige opleiding

Partnerbijdrage

Niet iedereen kan zomaar als bewindvoerder aan de slag. Je moet namelijk wel weten waar dat je je mee bezig gaat houden. Er zijn in Nederland helaas steeds meer mensen die onder bewind komen te staan. Veel mensen hebben hulp nodig om van hun schulden af te komen en als bewindvoerder kun jij deze mensen begeleiden. Je helpt de mensen naar een financieel zorg vrij leven, maar dat gaat niet vanzelf. 

Opleiding bewindvoerder voor professionals

Heb je interesse in de Opleiding bewindvoerder voor professionals? Het is dan goed om bij jezelf na te gaan of je werk en privé goed gescheiden kunt houden. Veel mensen die altijd klaarstaan voor anderen, vinden het lastig om hun werk los te laten. Maar als bewindvoerder moet je er wel voor waken dat je je af kunt sluiten voor je werk als je naar huis gaat. Er komt namelijk heel wat bij kijken, en het vraagt ook veel van je, maar je hebt ook je ontspanning nodig. Gelukkig kun je daar veel over te weten komen als je kiest voor de opleiding bewindvoerder voor professionals.

Je moet bij het begin beginnen, je gaat dus eerst beginnen met de opleiding met uitgebreide e-learning. Het voordeel is dat jij dan vanuit huis kunt leren en als je alle theorie beheerst dan kun je een stapje verder gaan. Er zijn namelijk zeven praktijkdagen waarbij je alles wat je hebt geleerd toe kunt passen in de praktijk. Thuisstudie is gefocust op ongeveer 35-40 uur en dan nog zeven praktijkdagen, ideaal dus om snel aan de slag te gaan en mensen te kunnen helpen! 

Hoffelijk FinanciëleZorg mogelijkheden

Ben je benieuwd naar de opleiding bewindvoerder en wil je meer over Hoffelijk FinanciëleZorg te weten komen? Dit is dan een goed moment om je daar verder in te verdiepen. Je hebt de tijd om alles op je gemak te ervaren, je kiest je eigen leertempo en als jij er klaar voor bent dan begint de praktijk. Alle fasen van bewind komen dan aan bod, zoals aanmelding en intake, uitvoering en beëindiging. Wat leer je allemaal?

-         Je moet weten hoe je inzicht krijgt in de financiële positie van je cliënt.

-         Je moet weten wat je moet doen als je eenmaal tot beschermingsbewindvoerder bent benoemd.

-         Je leert wat je moet doen bij een lopend beschermingsbewind.

-         Maar wat doe je als een beschermingsbewind wordt beëindigd? Ook dit leer jij in de praktijk!

-         Je komt ook alles te weten over schulden, wat mag jij doen en wat mag en kan je van je cliënt verwachten?

-         Contact, professionele betrokkenheid en gedrag zijn ook van groot belang. Je hebt namelijk contact met familie, hulpverleners en schuldeisers en je moet weten hoe je dergelijke gesprekken moet voeren.

Zoals je kunt lezen gaat het niet allemaal vanzelf. Het begint allemaal met een grondige opleiding en van daaruit groei je door en blijf je je ontwikkelen als bewindvoerder!