Blij met hun school: Carlijn

Carlijn Jansen (12), klas 1 havo-vwo, Waldorf (afdeling vrije school Grotius College)

Waarom heb je voor deze school gekozen?
Ik ging kijken op het Grotius. Ik zocht een kleine school en Waldorf heeft daar een aparte gang. De leraren waren aardig, de tafels in de klaslokalen staan niet in rijtjes, het voelde meteen vertrouwd. Ik wist meteen: ‘Hier hoor ik thuis.’ Later kregen we een voorproefje van de musical die leerlingen van Waldorf zelf gemaakt hadden. Die ben ik met mijn vriendin Anouk en mijn moeder gaan bekijken. Dat was zo mooi gedaan, toen wist ik zeker dat ik goed gekozen had. 

Vond je de eerste dag spannend?
Ja, heel erg. Maar we gingen bij Lijm & Cultuur een mooie map maken voor al onze spullen. Dan ben je lekker met z’n allen bezig en toen waren de zenuwen meteen over.

Wat maakt jouw school zo fijn?
Je leert, naast de gewone stof, ook andere dingen. Sterrenkunde bijvoorbeeld, en euritmie. Dat is bewegen op muziek. We krijgen ook veel kunst. Je leert ook op een andere manier: wij krijgen de lesstof aangeboden in thema’s, dus in een bepaalde periode heeft bijna alles wat je bij de verschillende vakken leert, met elkaar te maken. We maken periodeschriften, die we versieren. Op de vrije school leer je met je hart, hoofd en handen, dat is erg leuk. De ouders worden ook betrokken bij de school. Ze hebben een heel Halloweenfeest voor ons georganiseerd, dat was supergezellig.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1