Ferdi Welmer van Lijst 37 presenteert een expositie van de bijzonderestadsgezichten door Mark van Huystee. (Foto: Robert van Nimwegen)
Ferdi Welmer van Lijst 37 presenteert een expositie van de bijzonderestadsgezichten door Mark van Huystee. (Foto: Robert van Nimwegen) Foto:

De bijzondere stadsgezichten van Mark van Huystee bij Lijstenmakerij Lijst 37

Algemeen

DELFT - Ferdi Welmer van Lijst 37 had het al aangekondigd: de lijstenmakerij zou geregeld het decor zijn van een mooie kunsttentoonstelling. Deze maand is het zover: vanaf Kerst is op  Binnenwatersloot 32 de expositie ‘Stadsgezichten’ van Mark van Huystee te zien.

De Delftse tekenaar Mark van Huystee is bekend om zijn stadsgezichten die hij vaak ter plekke op straat maakt. Kenmerkend aan zijn werk is de rijkdom aan kleur en detaillering. Veel van Mark’s werk wordt door Ferdi ingelijst en dat bracht hen op het idee om een expositie in te richten. De coronamaatregelen zorgden voor uitstel, maar nu is het dan eindelijk zover. Door de huidige lockdown zijn de mogelijkheden om te kijken weer uitgesteld maar u kunt alvast een voorproefje nemen om de website van Mark; www.huystee.com. De expositie is tot eind maart 2022.

Beperkte oplage
De werken die in Lijst 37 komen te hangen zijn zogenaamde Giclée’s. Dat is een hoogwaardige printtechniek met een blijvende kleurechtheid vergelijkbaar met het origineel. Uiteraard zijn de tentoongestelde werken ook te koop. Het werk van Mark van Huystee wordt in een gelimiteerde oplage gemaakt. Je hebt dus altijd een bijzonder werk in huis! Ze zijn verkrijgbaar in drie formaten: medium, medium-plus en large. Vanwege corona is er geen vrije inloop mogelijk. “Wie de expositie wil bezoeken moet een afspraak maken”, aldus Ferdi. “De ruimte is immers beperkt. In overleg kunnen we een tijdslot afspreken. ” Een afspraak maken gaat snel en gemakkelijk via info@lijst37.nl. “Ook buiten de reguliere openingstijden is het mogelijk om een afspraak te maken.”

Mooie lijsten
Komend jaar zal bij Lijst 37, als dat vanwege corona mogelijk is uiteraard, geregeld een expositie te zien zijn. Niet alleen van ingelijst werk, maar ook van glasobjecten. Verder kunt u uiteraard ook in 2022 bij Lijst 37 terecht voor unieke, op maat gemaakte lijsten. “Ik geef natuurlijk ook graag advies over het inlijsten van uw kunstwerken. Een goede lijst verhoogt de levensduur van uw kunstwerk en draagt bij aan de beleving ervan. Op de website (www.lijst37.nl) staan een aantal voorbeelden van lijstwerk, maar het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om een foto van uw kunstwerk op te sturen zodat ik u van goed advies kan voorzien.” Zelf op zoek naar kunst? “Op de site is een overzicht van actueel werk uit onze collectie te vinden. Op afspraak kunt u werk inbrengen en ophalen.” Lijst 37 is bereikbaar per telefoon (015-2146451) of mail: info@lijst37.nl.