Writerscamp
Writerscamp

CANIDREAM organiseert writerscamp

Algemeen

DELFT - CANIDREAM organiseert een schrijverskamp voor jong muzikaal talent om hun waarheid te achterhalen.  Het schrijverskamp is op 14 november van start gegaan en zal tot februari ongeveer duren. 

Het schrijverskamp is opgezet om jongeren een kans te geven verbinding met elkaar en met de maatschappij te zoeken door middel van muziek en het uiten van hun emoties op die muziek. Elke zondag komen 15 tot 20 jongeren bijeen op het terrein van The Culture in Delft, om met elkaar muziek te maken voor de “Speaking Truth” EP en om van elkaar en van verschillende rolmodellen te leren tijdens de Campfire Talks.

Campfire Talks
Elke zondag gaan de deelnemers eerst aan de slag met een tekst die ze van tevoren hebben geschreven, die ze dan in de CANIDREAM/YourMic Studio kunnen opnemen. Vervolgens komt er ’s avonds een rolmodel langs die tijdens het tweede deel van de dag een inspirerend verhaal vertelt over hun ervaringen in het leven, in de wijk, in de muziekindustrie of elders. Tijdens de Campfire Talks vinden de jongeren een nieuw perspectief, of worden vooroordelen die ze misschien over een persoon of situatie weggenomen, door het verhaal van het rolmodel. Op die manier ontstaat er dus een EP waarin deze muzikanten hun truth op een gegronde en uitgedachte manier kunnen uiten.

De rolmodellen die langskomen tijdens de Campfire Talks zijn divers in achtergrond, cultuur en beroep. Het gaat van wijkagenten tot ondernemers, van moeders uit de buurt, tot giganten uit de muziekindustrie. Bij CANIDREAM staat het bestrijden van kansenongelijkheid en de zelfontwikkeling van jongeren centraal en daar hoort dus een diverse groep rolmodellen bij om zoveel mogelijk verschillende perspectieven te kunnen bieden aan alle deelnemers, die zelf ook divers in achtergrond, leeftijd en muziekstijl zijn.