Alle vergunningen zijn verstrekt en het contract met de aannemer is getekend. (Foto: Frank LH Stollman)
Alle vergunningen zijn verstrekt en het contract met de aannemer is getekend. (Foto: Frank LH Stollman)

Tweede sporthal voor Fortuna

Algemeen

DELFT - Fortuna/Delta Logistiek kan nu echt beginnen met de bouw van de tweede sporthal. Alle vergunningen zijn verstrekt en het contract met de aannemer is getekend. De eerste vorderingen worden al snel zichtbaar.

De hal wordt gebouwd op het grasveld tussen de huidige sporthal en veld 4. Eind december wordt het grasveld een stukje afgegraven en daarna weer verhard. Dan is het terrein geschikt voor de heimachine die in de tweede helft van januari de palen zal heien. Direct daarna wordt de fundering gelegd. Het zal in hoog tempo gaan, want alles is erop gericht dat Fortuna samen met ROC Mondriaan en basketbalvereniging DAS bij aanvang van het schooljaar 2022/2023 de hal kan gebruiken.

Stimuleren
De gemeente Delft streeft ernaar zoveel mogelijk Delftenaren te laten sporten en bewegen. Om dit te realiseren zijn sportverenigingen cruciale maatschappelijke partners. Zoals in de ‘Visie Sport en Bewegen 2017-2025’ is opgenomen, streeft de gemeente Delft naar voldoende sportvoorzieningen. Voldoende sportvoorzieningen zijn een randvoorwaarde om de sport- en beweegparticipatie in Delft te stimuleren. De realisatie van een extra sporthal op Sportpark Kruithuisweg draagt bij aan het terugdringen van een tekort aan binnensportvoorzieningen voor verenigingssport.

Gemeentegarantie
De realisatie van een extra sporthal op Sportpark Kruithuisweg vergt een hoge investering. Deze investering kan SSF alleen doen met een hypothecaire lening. Om op basis van reële voorwaarde in aanmerking te komen voor een dergelijke lening is een borgstelling vanuit te gemeente noodzakelijk. Aangezien de extra sporthal bijdraagt aan de opgave voor verenigingssport is het verstrekken van een gemeentegarantie een gepaste vorm van ondersteuning vanuit de gemeente.