Chihuahua Sam
Chihuahua Sam

Foodbloggende Chihuahua Sam

DELFT - Delft is een blog rijker, namelijk de blog van Sam. Sam is een Chihuahua van acht jaar en heeft een eigen blog. Je zult vast denken, ‘Een hond kan helemaal niet bloggen’. Dat heb je goed gezien! Zijn baasje Lars Kuipers blogt namelijk.

Lars kwam op het idee om een blog te starten toen hij een lekkere traktatie voor Sam aan het maken was. “Toen Sam jarig was had ik een ei gebakken en een stukje daarvan geserveerd met stukjes worst en spek. Binnen een paar seconden had hij het op. Ik realiseerde mij toen dat honden anders tegen eten aan kijken dan dat mensen doen”, vertelt Lars Kuipers.

Bril van Sam
Lars vertelt dat Sam heel gefocust is op eten. Wanneer Sam over straat loopt, snuffelt hij overal aan en kijkt hij waar eten te vinden is. Wanneer Lars een blog schrijft, zet hij de bril van Sam op. “Tijdens het bloggen probeer ik door de bril van Sam te kijken. Ik let op hoe hij loopt en hoe hij zich gedraagt. Natuurlijk komt er een stukje fantasie bij kijken”, aldus Lars. Lars probeert met de blog duidelijk te maken wat er allemaal in het hoofdje van Sam omgaat. “Hij vindt de mensenwereld maar raar, want mensen gedragen zich totaal anders dan Chihuahua’s”, vertelt Lars Kuipers.

Gourmet Chihuahua
Op www.gourmetchihuahua.nl kunt u de ‘blogs van Sam’ lezen. Hier kunt u onder meer een blog lezen over de oliebollenkraam die momenteel bij de Oude Jan staat. Lars vertelt dan namens Sam dat het maar een gek huis is waar een lekkere geur vandaan komt. Het is Sam een keer gelukt om een oliebol onder de kraam vandaan te pakken, maar het is hem niet gelukt om die op te eten.
Op de site staan meer leuke blogs. Het is net alsof Sam de site gebruikt als dagboek. Ook zijn er YouTube-filmpjes te vinden waarin Sam verschillende soorten groente en fruit uitprobeert. Het YouTubekanaal heet Gourmet Chihuahua.

Meer berichten
 
CustomHtml_1