<p>Dit seizoen gaan de jeugdteams met de damesselectie oplopen. Helaas mag dit nu niet door Corona, maar zodra het weer mag gaat het volgende team oplopen.</p>

Dit seizoen gaan de jeugdteams met de damesselectie oplopen. Helaas mag dit nu niet door Corona, maar zodra het weer mag gaat het volgende team oplopen.

‘Het doel is natuurlijk nooit om in de middenmoot te eindigen’

DEN HOORN - De damesselectie van DIOS Den Hoorn, uitkomend in de eerste klasse, strijdt dit seizoen voor promotie. “Want in de middenmoot eindigen, dat is natuurlijk nooit je doel!”, aldus coach Marcel Luijs. 

Door Cheyenne Toetenel

DIOS Dames 1 heeft uit de vijf reeds gespeelde zaalwedstrijden vier keer winst gesleept. Een vijfde, tegen VENECO/VELO, resulteerde in een verlies voor de Hoornse club met 20-15. Marcel Luijs, een van de coaches van de selectie, is ondanks die ene mindere wedstrijd zeker tevreden over de prestaties. “Natuurlijk is het verlies van VELO jammer en eigenlijk ook wel onnodig, maar we hebben verder mooie dingen laten zien met positieve resultaten.” 

Teamprestaties
De kracht van deze selectie zit hem er volgens Luijs in dat er eigenlijk geen echte uitblinkers zijn. “Dit team levert mooie teamprestaties en alle meiden maken de doelpunten. We zijn niet afhankelijk van één of enkele spelers die individueel moeten presteren om het team te laten overwinnen.”  De prestaties gaan veel uit van een sterke dekking, stelt Luijs. “Onze verdediging staat heel goed. Dan moeten we eigenlijk gewoon zorgen dat we in de aanval de doelpunten maken. Dat gebeurde in die wedstrijd tegen VELO niet echt en dan loop je achter de feiten aan. Maar dat kan een keer gebeuren als het allemaal niet meezit, daar leren we ook weer van.” De manier van aanvallen is ook meteen het belangrijkste verbeterpunt voor de ploeg. “De verdediging moet blijven hoe die nu staat, en in de aanval moeten we meer de rust bewaren en vaker uitspelen. Niet te gehaast gaan schieten of denken nu kan het wel, maar gewoon uitspelen en wachten tot die vrije kans zich voordoet. Die komt er altijd, als we maar gewoon de goede druk geven richting de tegenstander.”

Programma
Aan het doel, promoveren, wordt door de Hoornse handbalclub hard gewerkt. “Natuurlijk wil je kampioen worden, daar strijden we dan ook voor. Die ene wedstrijd verlies is jammer, nu moeten we zorgen dat we van de sterke clubs winnen om promotie niet uit het oog te verliezen.” Eén van die belangrijke wedstrijden wordt - tenzij het kabinet anders bepaalt tijdens de persconferentie - al deze zondag gespeeld. “Lotus is een sterke ploeg die nog geen enkel wedstrijd heeft verloren. Het kan een lastige worden, maar aan de andere kant is een sterke tegenstander ook een mooie uitdaging en kans om ons team het beste uit zichzelf te laten halen voor de punten.” Ook de wedstrijd op 11 december tegen EHC wordt een zware. “Die ploeg heeft ook nog niks weggegeven. Vorig seizoen hebben we ook een wedstrijd tegen ze gespeeld, toen waren ze erg sterk. Maar wij zijn ook sterk, dus ik heb vertrouwen in onze ploeg.”

Handbaltalenten in de regio zijn van harte welkom bij DIOS Den Hoorn. Wil jij ook deel uitmaken van de club waar presteren en plezier hebben hand in hand gaan? Kijk dan eens op www.diosdenhoorn.nl en neem contact op. 

Meer berichten
 
CustomHtml_1