Emmely en Jealinde
Emmely en Jealinde

Jealinde hoefde dankzij het Ronald McDonald Huis nooit alleen te zijn

Jealinde is net een brugpieper als zij al fietsend door een vrachtwagen wordt overreden. Als de gealarmeerde ouders aankomen, zijn politie, ambulance en traumahelikopter al gearriveerd. Jealinde krijgt op straat een bloedtransfusie en tube ingebracht. De traumahelikopter verplaatst haar van het Zeeuwse Yerseke naar het Sophia Kinderziekenhuis.

Ze ligt al op de operatietafel wanneer haar ouders in Rotterdam arriveren. Aan hen wordt verteld: ‘Eén ding moet u onthouden, het wordt nooit meer zoals het was.’ Moeder Emmely: “Ze is een week in slaap gehouden, terwijl ze meerdere operaties onderging. Haar bekken was verbrijzeld, haar knie en schouder gebroken. Door de druk van de wielen was haar lichaam bij haar lies opengebarsten, met ernstige verwondingen tot aan haar rug.”

Samen met hun jongste zoon verblijven haar ouders vijftien weken in het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Jealinde heeft in het ziekenhuis hevige nachtmerries waarin ze het ongeluk herbeleeft. Haar ouders waken met wisselbeurten op haar kamer. Emmely: “We beloofden haar dat ze nooit alleen zou zijn.” Hun drie andere kinderen worden doordeweeks thuis verzorgd door de grootouders en komen in de weekenden naar het Huis. Emmely: “We waren zo blij dat we daardoor met alle kinderen bij elkaar konden zijn.” Dankzij huizen zoals het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam kon de familie van Jealinde dicht bij haar zijn op de momenten dat het echt nodig was. Wilt u ook wat betekenen voor kinderen zoals Jealinde? Scan de QR-code en kijk hoe ook u hierin kunt bijdragen.

Meer berichten
 
CustomHtml_1