Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Annet van den Assem

Algemeen

Wat doet u hier vandaag in de Buitenhof? 
“Ik moest even kipstukjes halen bij de supermark. Mijn kat is aan de dunne, waarschijnlijk een verkeerde muis gegeten. Kip helpt daar tegen en rijst trouwens ook!”

Wat is uw favoriete plekje in Delft? 
“Rondom de Oude Jan vind ik een mooie plek. Ik kom er niet heel vaak, want ik woon hier in het buitengebied in Tanthof. Maar als ik in de binnenstad ben, ga ik graag daarheen.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten? 
“Arnon Grunberg zou ik wel een keer willen ontmoeten. Hij is een bekende Nederlandse schrijver en schrijft voornamelijk romans, maar ook stukken over bepaalde gebeurtenissen en plekken. Mocht ik hem een keer ontmoeten zou ik met hem willen praten over zijn kijk op wat er in de Palestijnse gebieden gebeurt. Zelf ben ik, lang geleden, in Israel geweest en ook in de bezette gebieden. Ik vraag mij altijd af hoe het kan dat mensen daar, zo klein worden gehouden.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
“Ik ga een vriendin opzoeken, die is jarig. Verder moet ik studeren, ik ben een studie aan het afmaken.”

Wie zou u graag een complimentje geven? 
“Een vriendin van mij, Irma. Zij zet zich altijd in voor anderen en werkt onwijs hard. Ook Piet Arkensteijn wil ik een compliment geven, hij is een boer en woon ik op een oude boerderij. Piet helpt mij altijd met klusjes rondom het huis, zoals bomen snoeien. Hij is echt een geschenk uit de hemel.”