<p>Jeffrey en zoontje Eden</p>

Jeffrey en zoontje Eden

Jeff tegen MS, zijn weg naar Rusland

In februari van dit jaar zakte bij de 30-jarige V.V. Schipluiden speler Jeffrey van der Sloot de grond onder zijn voeten vandaan, toen bij hem de diagnose MS werd geconstateerd. Zijn grootste wens is om nog heel lang actief te kunnen blijven meedoen met zijn zoon Eden. Jeffrey vraagt jouw hulp om deze wens te kunnen vervullen. 

Jeffrey heeft een agressieve vorm van RRMS (Relapsing Remitting Multiple Sclerosis). Dit wil zeggen dat het lichaam heel langzaam verslechtert. Als er een schub - MS aanval - is geweest, zullen de klachten uiteindelijk herstellen tot een bepaald niveau. Echter, het zal nooit meer zo worden als vóór de aanval. “Na diverse aanvallen is mijn lichamelijke gesteldheid flink achteruit gegaan”, aldus Jeffrey. “Ik zal elke dag met duizelingen in mijn hoofd moeten leren leven. En de strijd tegen vermoeidheid, mijn concentratie en geheugen gaan er steeds meer onder lijden. Dit is nog maar het begin van MS.” 

Strijder
Jeffrey was altijd een gezond en sportief persoon. “Sporten was en is nog steeds mijn lust en mijn leven, maar helaas wordt dit steeds moeilijker om te kunnen blijven doen. Bijvoorbeeld hardlopen en voetbal zorgen voor een complete chaos in mijn hoofd waardoor ik dus helaas letterlijk om val. Toch blijf ik dit zo lang mogelijk proberen te doen en wil ik niet toegeven aan mijn ziekte.” Om zijn toekomst te redden en er het maximale uit te kunnen halen met zijn vriendin en zoontje, wil Jeffrey niet stil gaan zitten. “Ik wil niet wachten op het erge dat kan gaan komen. Er is gelukkig een lichtpuntje, namelijk een autologe hematopoietische stamceltransplantatie. Hierbij zal ik een zware behandeling ondergaan welke minimaal vier weken zal gaan duren, bestaande uit onder meer een chemotherapie en een stamceltransplantatie. Dit zal ervoor zorgen dat het gehele lichaam een complete reset zal krijgen. Het is uiteraard één van de belangrijkste beslissingen in mijn leven om voor deze behandeling te kiezen.” Maar deze is helaas niet zomaar gerealiseerd. Het is een dure behandeling met bijbehorende kosten zoals een visum, vluchten en verblijf. “In Nederland is de behandeling voor mij niet beschikbaar, maar Rusland voert deze al meer dan 15 jaar uit. Hiervoor kom ik wel in aanmerking, maar dit kost helaas 65.000 euro, waar ik niet over beschik.” Veel mensen hebben inmiddels een bijdrage geleverd, maar Jeffrey is er nog niet. Wilt u hem steunen in zijn strijd tegen MS? Dit kan via:
steunactie.nl/actie/jeff-tegen-ms-mijn-weg-naar-rusland/

Meer berichten
 
CustomHtml_1