rbt
rbt

Roel van Dorsten loopt naar New York

Algemeen

DELFT - U kent Roel van Dorsten waarschijnlijk als fotograaf van Delft op Zondag. Of van onze rubriek “Hoe gaat het met...?” Maar wist u dat hij ook een fanatieke hardloper is?

Wat enkele jaren geleden met enkele kennissen begon als een ‘gek idee’, werd al snel een serieuze aangelegenheid. Zo serieus dat in 2018 zelfs toegewerkt werd naar de marathon van New York. En met succes. Roel reisde in november van dat jaar met een grote groep lopers en begeleiders, met Rijnmond Marathonreizen, af naar “The Big Apple”. De 42 kilometer en 195 meter liep Roel daar samen met zijn hardloopmaat Max Stuijfzand. En beiden haalden de finish: Roel in 4:50:28 uur. (Max deed er 5 seconden langer over...). Na die marathon is Roel blijven hardlopen, en dit jaar stond ‘New York’ ook weer op het programma. Vanwege de corona-maatregelen leefde hij lang tussen hoop en vrees of hij vanaf Nederland die kant op mocht reizen. Op een heel laat moment moest Rijnmond Marathonreizen melden dat het niet kon: er mocht pas vanaf 8 november weer naar de USA worden gevlogen. En de New York marathon werd op 7 november gelopen......

Roel zat echter in een ‘flow’ en wilde toch graag voor de tweede keer het gevoel van een marathon ervaren. En bedacht een zeer origineel plan: ik kan als alternatief ook naar hotel New York (in Rotterdam) lopen! Dat plan werd uitgewerkt en op 7 november jl. had hij diverse (hardloop)vrienden bereid gevonden om hem tijdens de tocht te begeleiden en/of te voorzien van o.a. water en bananen. De start was op een parkeerterrein in de Delftse Hout, waar hij door diverse bewonderaars werd uitgezwaaid. Via een tocht door de regio kwam hij na 4:28 uur aan op zijn beoogde eindbestemming: toch New York gehaald! Daar werd hij opgewacht door diverse vrienden en familieleden. De kuiten deden pijn, maar Roel kon voldaan terugkijken op een mooie sportieve reis en een puike prestatie. De dag werd uiteindelijk in Delft afgesloten met een diner met zijn hechte vrienden en uiteraard zijn trotse familie. Iedereen haalde daar de finish.