Heera Dijk (Foto: Koos Bommelé)
Heera Dijk (Foto: Koos Bommelé)

Hemd van het Lijf: Heera Dijk

Algemeen

Heera Dijk, model met politieke ambities. Heera heeft op de cover gestaan van de Flair en het Psychologie Magazine, maar gaat nu de politiek in.

Waarom hier op de foto?
“De foto is gemaakt in het faculteitgebouw EWI. Ik heb heel lang bij de TU Delft gewerkt en hier ben ik begonnen. Ik vond het heel bijzonder dat ik hier ging werken, aangezien mijn vader hier Elektrotechniek heeft gestudeerd. Ik vind het altijd zo leuk om weer terug te zijn! Ik krijg er energie en motivatie van.”

Hoe ga je die energie en motivatie gebruiken?
“Zelf heb ik gewerkt bij de TU Delft, als gastdocent op het MBO en nu als docent op De Haagse Hogeschool. Mijn moeder is vroeger mijn juf geweest en zo heb ik van dichtbij gezien wat goede begeleiding voor een kind kan betekenen. Hier wil ik mij dan ook graag voor inzetten.”

En dat wil je doen in de politiek?
“Het zaadje voor de politiek is eigenlijk begin dit jaar geplant toen ik meedeed aan een modellenwedstrijd. Ik deed mee om meer diversiteit naar voren te brengen.Ik doe vanaf mijn zestiende al modellenwerk, maar wilde nu groter denken. Ik vind heel belangrijk dat er een krachtige boodschap achter zit.”

Wat is jouw boodschap?
“Dat het wel uitmaakt waar je woont en waar je opgroeit. Ik wil ervoor zorgen dat kinderen van jongs af aan gelijke kansen krijgen. Ik wil laten zien dat als je iets wilt, je er alles uit kunt halen en dat er instanties zijn die je daarbij kunnen helpen en dat het begint bij de politiek.”

Hoe zou je dit aanpakken?
“Ik zou zelf naar de scholen gaan en vragen wat hun behoeftes zijn en hoe ik hen daarbij kan helpen. Ook is het belangrijk dat je naar elke leerling apart kijkt. Ik begrijp dat het daardoor natuurlijk complexer wordt en dat er veel meer bij komt kijken. Ik wil alleen écht het gevoel hebben dat ik er alles aan gedaan om dit doel te behalen. Want het gaat bij mij wel echt om de ‘hoe’. Hoe ga ik dit aanpakken?”

Hoe staat het er nu voor?
“Als nieuwkomer sta ik nu op nummer 11 van D66 in Delft, waar ik erg trots op ben, wil ik echt de fractie in. Tot 17 november kunnen de leden mij nog omhoog of omlaag stemmen. Ik hoop dat zij genoeg vertrouwen in mij hebben en dat ik aan de slag kan met mijn plannen. Ik doe mee om het beste resultaat te halen en wil graag het verschil maken.”

Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
“Wat ik zo mooi vind aan Delft, is dat wij een MBO, HBO en een universiteit hebben. Ik zou ervoor zorgen dat wij als kennisstad op de kaart blijven met studenten van al deze niveaus en die lagen van verschillende niveaus in de toekomst te behouden”