Met zijn kersttaart wist Roy de jury te imponeren. (Foto: PR)
Met zijn kersttaart wist Roy de jury te imponeren. (Foto: PR)

Patissier Roy pakt de Taartentrofee

Algemeen

Heel Holland bakt? Dat is mooi, maar het wordt natuurlijk pas echt interessant als de professionals aan de slag gaan. Patissier Roy van Etten van Banketbakkerij Stoffer mocht bij de Bakkersvakwedstrijden 2021 de Taartentrofee mee naar huis nemen. 

Nee, geen ‘live baking’ met een grapjes makende presentator. Wél een kritische jury die de producten van de bakkers beoordeeld. “Er deden bakkers uit het hele land mee”, vertelt Roy. “Van de vier producten die wij instuurden vielen er drie in de prijzen.” De winnende taarten zijn een mokka-crèmetaart en een kerst themataartje. “Met chocolademousse, stoofperen compote en vanille-cremeux, met een chocoladerendier om het af te maken.” De jury kon zowel het design als de smaak zeer waarderen en zo mocht Roy de Taartentrofee mee naar huis nemen. Het gevulde speculaas was goed voor een derde plaats. Vier bekers in totaal. “Drie kleinere, één voor iedere taart, mogen we houden. De grote wisseltrofee moeten we volgend jaar weer inleveren, tenzij we natuurlijk onze titel weten te prolongeren!” 

De Bakkersvakwedstrijden worden jaarlijks georganiseerd in november. Vorig jaar kon de wedstrijd wegens corona niet doorgaan, en ook dit jaar waren er nog beperkingen. “Zo waren alleen de prijswinnaars in Drachten aanwezig en konden andere belangstellenden het allemaal volgen via de livestream.”
Tot dusver wist Van Etten al drie keer eerder te winnen met zijn creaties die hij zelf ontwerpt en maakt. De prijzenkast bij Banketbakkerij Stoffer is inmiddels goed gevuld. Maar daar gaat het hem niet in de eerste plaats om: “Het belangrijkste is natuurlijk dat onze klanten mijn creaties ook kunnen waarderen.” Het mokka-crèmetaartje zal volgende week in de winkel te verkrijgen zijn, en ook het kersttaartje wordt in het kerstassortiment opgenomen. Reden genoeg om even te gaan proeven in de bakkerij aan de Van Schuijlenburchstraat 60!