Het team van Jumbo staat in de startblokken voor december. (Foto: EvE)
Het team van Jumbo staat in de startblokken voor december. (Foto: EvE)

Met de delicatessen van Jumbo wordt het een heerlijke decembermaand

Algemeen

Jumbo Tanthof in de Dasstraat is druk met de voorbereidingen van de feestdagen. Als het aan Hans van Leeuwen en zijn team ligt, dan wordt december een heerlijke maand om thuis met elkaar feest te vieren. 

Natuurlijk ligt de schaduw van corona nog over de komende decembermaand. “Veel mensen zullen er weer voor kiezen om de feestdagen thuis door te brengen”, denkt Hans. “Maar als het aan ons ligt, dan komt niemand tijdens de komende decembertijd iets tekort. We zorgen voor een breed aanbod aan feestartikelen en delicatessen, met voor ieder wat wils.”

Uitpakken met feestassortiment
De feestdagen zijn hèt moment om feestelijk uit te pakken op tafel. “Op al onze versafdelingen hebben we een speciaal feestassortiment”, vertelt Hans. “Dat varieert van exclusieve buitenlandse kazen tot speciale exotische soorten groenten en fruit. Op de broodafdeling vindt je naast de traditionele feeststollen ook andere luxe broodsoorten. En natuurlijk excelleert de vleesafdeling met wild of mooie gourmetschotels. “Gourmetten blijft populair.”Overigens hoef je je, als je gaat gourmetten, zeker niet alleen te beperken tot vlees: “Er zijn ook gourmetschotels met vis of vegetarische gerechten. We merken dat dat jaar op jaar populairder wordt.”

Makkelijk
Natuurlijk wil je goed voor de dag komen met je feesttafel, maar wellicht heb je weer geen zin om daarvoor de hele dag in de keuken te staan. Jumbo Tanthof maakt het u gemakkelijk: “We hebben ook een ruim assortiment met kant-en-klare feestmaaltijden die je alleen maar hoeft op te warmen”, aldus Hans. “Denk aan braadschotels, groenteschotels of lekkere aardappelpuree met truffels.” En ook de gourmetters wordt het makkelijk gemaakt: “We hebben supergemakkelijke voorgesneden pakketten.”

Bij een goede feestmaaltijd hoort uiteraard ook een goede wijn. “In december hebben we naast onze gewone wijnen ook exclusievere wijnen in het assortiment. Wijnen die vaak in een kleinere oplage verkrijgbaar zijn en waarmee je dus echt iets extra feestelijks aan je tafel toevoegt. En natuurlijk is december ook de maand van de bubbels: champagne, prosecco of cava, we hebben het allemaal.”

De Sint komt!
Voordat het kerstgebeuren in alle hevigheid losbarst is er natuurlijk ook nog dat àndere decemberfeest: Sinterklaas. “Natuurlijk komt de goede Sint ook weer naar de Dashof”, weet Hans. “Op 4 december zijn de Sint en zijn pieten van 11.00-13.00 uur in het winkelcentrum te vinden. Die dag kunnen de kinderen ook spelletjes komen doen, van 10.00-15.00 uur. “Verder komt er een kleurwedstrijd. De kleurplaten daarvoor komen in alle winkels te liggen, en natuurlijk is er een leuke prijs mee te winnen.”