<p>Pieten tijdens een eerdere intocht (Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Pieten tijdens een eerdere intocht (Foto: Koos Bommelé)

Pieten gezocht!

DELFT - Hoe de intocht van de Sint en Pieten in Delft precies gaat verlopen? Dat weten we nog niet zeker. Maar zeker is wel dat de stoomboot op zaterdag 20 november in Delft aankomt en Sint Nicolaas daarna door de Delftse binnenstad gaat. Normaal neemt de Sint zo’n 100 Pieten mee naar Delft, maar door corona moeten een aantal Pieten in Spanje achterblijven. Daarom zoekt de Sint dan ook Hulppieten! Enthousiaste Delftenaren die Sint Nicolaas die zaterdag willen komen helpen.

Misschien heb je al genoeg ervaring met schoorstenen en misschien begin je nog maar net. Maar als je wil helpen bij de Delftse intocht, meld je dan nu aan als Roetveegpiet! Schrijf een leuke mail aan Regelpiet en vertel daarin waarom jij graag mee wil helpen bij de intocht. Vertel maar of je nog weinig of al heel veel ervaring hebt, of je een speciale vaardigheid hebt, of je ….. Bedenk het zelf maar! Je moet wel minimaal 18 jaar zijn om als Piet aan de slag te gaan.

Kennismaken
Alle Pieten die zich aanmelden worden woensdag 3 of donderdag 4 november uitgenodigd om kennis te komen maken. Eén van die twee avonden moet je dus wel vrij hebben. En voorafgaand aan de intocht is er ook nog een speciale Pietenavond op 10 november.

Meld je aan!
Dus wil je Sint Nicolaas op de 20ste november als Roetveegpiet komen helpen? Heb je 3 of 4 november vrij? Kun je ook op de Pietenavond komen en ben je 18 jaar of ouder? Meld je dan aan via regelpietdelft@gmail.com. Sint zal je persoonlijk uitnodigen en hoopt op een enthousiaste (misschien wel jarenlange) samenwerking.

Meer berichten
 
CustomHtml_1