<p>(Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

(Foto: Koos Bommelé)

Yvonne Kaijers 40 jaar in onderwijs!

DELFT - Vorige maand was Yvonne Kaijers veertig jaar actief in het onderwijs. Zij werd afgelopen dinsdag en woensdag verrast door haar collega’s, leerlingen en gezin.

Afgelopen maand was Yvonne veertig jaar in dienst. samen met haar collega’s had ze afgesproken om het net voor de herfstvakantie te vieren, maar wat ze niet wist was dat haar collega’s, leerlingen en gezin al bezig waren met het plannen van een verassing. “Afgelopen dinsdagavond zou ik met mijn gezin uit eten gaan, maar er werd ineens aangebeld en er werden drie pizza’s bij ons bezorgd. Ik snapte er helemaal niks van. Dit gebeurde meerdere keren die avond. Plotseling werd ik verast door mijn collega’s. Zij stonden met pizza’s, slingers, drinken en een taart voor mijn deur. Samen met mijn gezin hadden zij dit afgesproken.” 

Woensdag ochtend werd stond er nog een verassing op Yvonne te wachten. Toen zij werd opgehaald om naar haar werk te gaan, stonden alle kleuter buiten met vlaggetjes te zingen. Ook was er een draaiorgel aanwezig. Die dag was volgepland met leuke activiteiten. Yvonne ging elke klas langs en iedere klas heeft haar met een ander liedje toegezongen. In de middag vertrok ze naar het hoofdgebouw, want daar werd er een High Tea georganiseerd.

Verschillende taken
In die veertig jaar dat Yvonne als leerkracht werkt heeft zij al veel mogen betekenen voor de school. “Ik heb elke klas wel een keer les gegeven”, vertelt Yvonne. Na een tijdje had Yvonne de behoefte om er iets bij te gaan doen. Zij heeft op de Eglantier het techniek onderwijs opgezet. “Op een gegeven moment ben ik aan onze toenmalige directeur gaan vragen of ik er nog wat bij kon doen, toen mocht ik bijvoorbeeld het techniek onderwijs opzetten en andere diverse projecten.” Zo mocht Yvonne de muzieklessen verzorgen en zat ze wel eens samen met leerlingen die wat meer uitdaging nodig hadden.

Meer berichten
 
CustomHtml_1