<p>De dames van Lo<strong>&iuml;s</strong> Lane</p>

De dames van Loïs Lane

Fortune Fairytales met 35 jaar LOIS LANE

DELFT -  De dames van Loïs Lane treden al ruim 35 jaar op en vierden dit jubileum bij Cultuurpodium Boerderij met de tour ’35 Years As One’.  Muziekjournalist Martin Reitsma uit Delfgauw was er bij, deed een interview en zag een zinderende show temidden van onder meer een aantal Delftse fans.  

De LP’s van de dames werden goud en platina, ze wonnen een Zilveren Harp en ze stonden in het voorprogramma van de ‘Nude’-tour van Prince! De soundcheck beloofde al veel. Zangeressen Monique en Suzanne Klemann hadden veel zin in dit optreden na anderhalf jaar niet op het podium te hebben gestaan. De zussen hadden een sterke live- band om zich heen, de sound klonk als vanouds voortreffelijk.
Er volgden sterke hits zoals Break it Up, Amsterdamned, My Best Friend, It’s The First Time, Fortune Fairytales, I Wanna Be, Sex, Qualified, twee ABBA hits: Summer Night City en Mama Mia. Voorts aansprekende hits van The Supremes zoals The Happening en Come See About Me.Na de pauze genoot het publiek opnieuw van de persoonlijke verhalen, opwindende anekdotes en de mix van oude en nieuwe songs. Lois Lane kan in deze vorm nog vele jaren mee.Vooraf deed Martin Reitsma een interview met de dames. Dit ging over de moeilijke periode die ook zij doormaakten als gevolg van de coronaperikelen. De hoogtepunten uit hun carriére, de cultuursector en het feit dat de overheid te weinig investeert in de cultuur in Nederland. Voorts de wisselende corona-gerelateerde reacties op social media toen Monique en Suzanne aankondigden weer te gaan optreden en natuurlijk 35 jaar Lois Lane dat gevierd wordt met deze tournee.

Het verhaal is te zien via bijgaande muziekvideo van Omroep Midvliet. Productie en Montage door Wijnand Krabman.
De video is voor onze lezers te zien via het aanklikken van de link:Meer berichten
 
CustomHtml_1