<p>Riny de Groot, Maarten de Groot, Sujith Vishwanathreddy Biosphere, Marjan Kreijns&nbsp;</p>

Riny de Groot, Maarten de Groot, Sujith Vishwanathreddy Biosphere, Marjan Kreijns 

Start-up Biosphere Solar wint 10.000 euro tijdens Open Dag Duurzame Energie op The Green Village

DELFT - Op 9 oktober opende The Green Village, openlucht-laboratorium voor duurzame innovatie in de stedelijke omgeving, de hekken voor een open dag over energie. In de proeftuin werken onderwijs, wetenschap, bedrijfsleven, overheid en burgers samen aan innovaties op het gebied van klimaatadaptatie en de energietransitie. Tijdens deze open dag maakten inwoners van Delft en omstreken kennis met nieuwe projecten, kregen ze handvatten om zelf met duurzaamheid aan de slag te gaan en doneerde Delftenaar Maarten de Groot € 10.000 aan start-up Biosphere Solar. Met dit bedrag kan de start-up een testtraject op The Green Village starten, met als doel hun product door te ontwikkelen.

Zelf aan de slag
Delftenaar Maarten de Groot valt in de categorie mensen die veel van de energietransitie af weet en hier bewust mee bezig is, maar hij merkt dat het begrip voor veel mensen nog te abstract is. Herhaaldelijk doneert hij aan het universiteitsfonds van de TU Delft, deze keer koos hij ervoor om een donatie aan The Green Village te doen. Met dit geld organiseerde zij een open dag voor inwoners van Delft en omstreken om hen op aansprekende wijze over duurzame energie te informeren.
De bezoekers kregen een tour langs de verschillende innovatieprojecten op het terrein, woonden diverse lezingen bij en bezochten de duurzame energie informatiemarkt.

De energietransitie is van ons allemaal
Marjan Kreijns, directeur The Green Village: “De meeste mensen begrijpen wel dat we duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen nodig hebben, maar vaak wordt de energietransitie zo ingewikkeld uitgelegd dat het voor de gewone mens niet te begrijpen is. Ook daar ligt een rol voor The Green Village. Wij zijn niet alleen een plek waar partijen testen, onderzoeken en demonstreren, wij zijn er ook voor de inwoners die op begrijpelijke wijze over de energietransitie willen leren. Door een open dag te organiseren, laten we hen zien hoe ze zelf aan de slag kunnen.”

Nieuwe stappen zetten
Om duurzame innovatie een zetje in de goede richting te geven, doneert Maarten de Groot nog eens € 10.000 aan start-up Biosphere Solar die circulaire zonnepanelen ontwikkelt. Met dit bedrag kan zij haar product verder ontwikkelen op The Green Village.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1