<p>Shannon Veenstra van Björnd Makelaardij: "Zo transparant en empathisch mogelijk blijven".&nbsp;</p>

Shannon Veenstra van Björnd Makelaardij: "Zo transparant en empathisch mogelijk blijven". 

(Foto: )

Transparantie en empathie loodsen koper door overspannen huizenmarkt

DELFT- Een belangrijk privilege van het makelaarsvak is mensen blij maken. Een tevreden klant bij de aan- en verkoop van een huis is waar de makelaar het voor doet. Ook in deze tijden van overspannenheid op de huizenmarkt zijn tevreden reacties gelukkig nog steeds de algemene tendens. Maar juist die oververhitte markt zorgt bij klanten soms ook voor teleurstelling.

Shannon Veenstra van Björnd Makelaardij licht toe: “Je kunt niet ontkennen dat er in de media tegenwoordig ook negatief gesproken wordt over de huizenmarkt en makelaardij. Wij krijgen logischerwijs dan ook wel eens minder fijne opmerkingen te horen van de klant. Maar wij begrijpen dat dit voortkomt uit teleurstelling vanwege de situatie waar zoekers zich nu in bevinden. Het wordt door ons dan ook zeer zeker niet persoonlijk opgevat!” De makelaar duidt hierbij op de gekte waarin de huizenmarkt zich al een tijdlang begeeft. (Te) veel kopers en (te) weinig woningen zorgden ervoor dat overbieden het nieuwe normaal werd. Waardoor bepaalde categorieën zoekers buiten de boot dreigen te vallen. Uitingen van onvrede zijn daarom begrijpelijk, maar ook soms lastig te pareren voor de makelaar. 

Woningmarkt niet meer als toen
Veenstra stipt in dit licht ook de rol van sociale media aan. “Een aanmelding van een nieuwe woning kan met het oog op de vraagprijs ook hier de tongen losmaken. Mensen zien de markt toch nog vaak zoals die jaren geleden was. De prijzen waarvoor woningen nu weggaan zijn natuurlijk van een heel ander kaliber als toen. Er is veel veranderd en we weten allemaal in wat voor markt wij nu verkeren. Dergelijke reacties zijn daarom heel begrijpelijk, maar hoe daar als makelaar op te reageren is soms lastig”.

Onveranderd inleven
Iedereen tevreden stellen is sowieso al een opgave, en de huidige situatie maakt dit er natuurlijk niet gemakkelijker op. Aan de makelaar anno 2021 dus de schone taak om ondanks de huidige markt de klant zo tevreden en positief mogelijk te houden. Shannon: “Wat ons betreft door zo transparant en vooral empathisch mogelijk te blijven. Het is niet leuk om bijvoorbeeld starters, die het vanwege de grote animo zwaar hebben in deze markt, te moeten teleurstellen. Maar het motiveert je als makelaar wel weer extra om deze mensen te begeleiden tot ze wel helemaal tevreden zijn!
Veenstra ziet daarom haar missie als makelaar nog steeds zoals die was. “Wat mij voornamelijk heeft aangetrokken in de makelaardij wereld is het persoonlijk contact met mensen en het ondersteunen tijdens het gehele proces. Dat is nog altijd onveranderd en nog net zo bevredigend!”

Meer berichten
 
CustomHtml_1