Ian en Deejay in het kalverbos (Foto: KOOS BOMMELE)
Ian en Deejay in het kalverbos (Foto: KOOS BOMMELE)

Hemd van het lijf: Ian Rijnders & Deejay van Klink

Algemeen

Ian (21) en Deejay (20) hebben samen het evenement lettersoep georganiseerd, dat op 23 oktober plaats zal vinden bij Huszar.

Waarom hier op de foto?
“Wij waren de banner voor Lettersoep aan het ophangen in het kalverbos, bij de tramhalte.”

Wat houdt het evenement ‘Lettersoep’ in?
“Lettersoep is een dinner show maar dan net even anders. Het wordt gegeven in Huszar die speciaal voor deze avond een vers bereid dinner heeft samengesteld. Tussen de gerechten door treden er artiesten op die het publiek zullen voorzien van een portie poëzie en spoken word. Een inspirerend, meeslepend en culinair avondje uit, waar je ook nog wat van op kunt steken als je deelneemt aan de spoken word workshop.”

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen? 
“Anderhalf jaar geleden hadden wij het idee om een kunstfestival te organiseren met verschillende stromingen. Dit idee viel een beetje in het water vanwege corona. Toen hadden wij besloten dat wij ons meer zouden gaan richten op individuele kunst stromingen.”

Hoe gaat de avond eruit zien?
“Het begint om half vijf met een workshop die wordt gegeven door Guus van der Steen. Om hieraan deel te nemen betaal je 10,00 euro extra. Deelname is niet verplicht. Om zes uur zal de avond beginnen met een optreden van een jong talent. Het diner zal om negen uur klaar zijn. Dan is er een afsluitend borrel met een open Mic sessie. Ook zal er een bandje optreden.”

Werken jullie alleen hieraan?
“Wij werken samen met Stichting Stad. Elke week gaan wij langs op kantoor waar wij worden gecoacht. Stichting Stad is wel een belangrijke organisatie binnen ons project. Zij helpen ons met heel veel en daar zijn wij erg dankbaar voor.”

Wat houdt Weartcreators?
“Weartscreators is eigenlijk het grootere geheel en Lettersoep is daar een deel van. Weartscreators moet eigenlijk een creatief bureau worden die kunstevenementen gaat organiseren in Delft.”

Hoeveel kost een kaartje?
“De gasten betalen 35,00 euro voor voor een onvergetelijke avond. 25,00 euro voor een geheel vegetarisch en gedeeltelijk biologisch driegangenmenu. Dit vinden wij belangrijk, omdat wij de gasten iets mee willen geven over gezond en verantwoord leven. Daarnaast betalen de gasten nog 10,00 voor het jonge talent dat gaat optreden. De Tickets zijn verkrijgbaar via www.huszar.nl

Wat zouden jullie doen als burgemeester van Delft?
“Wij zouden een plek creëren waar evenementen georganiseerd kunnen worden of een creatieve werkplaats.”