Cantata Renske Oldeboom
Cantata Renske Oldeboom

Bach Cantate vespers Oude Kerk

Algemeen

DELFT - In één van de mooiste kerken van Delft, de Oude Kerk, worden sinds 2000 vespers georganiseerd waarin de Cantates van Bach worden uitgevoerd. ‘Gott soll allein mein Herze haben’ is de titel van de cantate van Bach die op zondagavond 3 oktober om 19.00 uur ten gehore zal worden gebracht. 

Evangelielezing
De cantate is gebaseerd op de evangelielezing ‘Gij zult God liefhebben met geheel uw hart…’ Het gaat dus om het hart, in belevingswereld van de barok de plaats waar God en mens tot elkaar komen.

Oude Kerk Bachkoor
Het “Oude Kerk Bachkoor” bestaat uit enthousiaste zangers, begeleid door het “Oude Kerk Bachensemble”. De solisten zijn professionals, die nog op het conservatorium zitten, of al afgestudeerd zijn. Voorganger in deze vesper is ds. Taco Smit van de Evangelisch Lutherse Gemeente. Dirigent van het orkest en het koor en algehele leiding is in handen van Mark Tempelaars.
De Cantate Vespers zijn populair bij een breed publiek en bestemd voor iedereen die van de muziek van Bach houdt en ernaar wil luisteren.n het geheel van een korte viering.
Toegang is gratis. In de vesper zal een collecte worden gehouden die deze vieringen mede mogelijk maakt.