Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

Algemeen

DELFT- Zelf heeft ze er nooit gewoond, maar toch kan Gerdien Pries deze woning omschrijven als “een geweldig huis”. Haar studerende zoons verbleven er namelijk met veel plezier in de periode van 2009 tot nu. Nu de jongste zijn bachelor heeft gehaald, is het tijd voor nieuwe bewoners.

De mogelijkheden
Gerdien en haar echtgenoot Leo kochten de woning twaalf jaar geleden voor hun oudste zoon, omdat die destijds lastig aan een kamer kon komen in Delft. “Het is eigenlijk een ideaal huis voor een gezin”, aldus Gerdien. “Je kunt er van alles aan veranderen, naar eigen smaak op pimpen. Als je ziet wat bewoners met de huizen in de buurt gedaan hebben gaat er een wereld voor je open. Zo heeft iemand het hele dak van de woning gelift en er een extra verdieping op gezet. Ook kun je voor en achter een dakkapel laten plaatsen. Van de vlizotrap naar de tweede verdieping kun je een vaste trap laten maken. En beneden bijvoorbeeld de deur tussen de keuken en de gang dicht maken, zodat er een grote L-vormige keuken ontstaat. Er zijn er ook die het achterste stukje gang, waar het toilet zich bevindt, hebben afgesloten en het toilet hebben verplaatst. Van de ruimte hebben ze een kast gemaakt. En uitbouwen aan de achterkant van het huis wordt ook gedaan. Van de grote zolder kun je een mooie opslagruimte maken, maar ook een kamer realiseren”.

De buurt
De woning biedt vele mogelijkheden vanuit een goede basis, zo vindt Gerdien. Ze somt nog wat voordelen op: “Die grote achtertuin bijvoorbeeld, daar hebben mijn zoons altijd heerlijk zitten ontspannen na het studeren. Doordat hij diep is, pak je altijd wel zon mee. Verder is er aan de voorkant ook een leuk stukje tuin voor de privacy, je zit niet pal aan de weg. Je hebt een achterom, een schuur, dingen die je bij een huis in het centrum mist. Maar toch heb je wel het gemak van het centrum van de stad, dat dichtbij zit. Mijn zoons zaten vlakbij de TU en de roeivereniging, maar dat is voor anderen wellicht weer minder interessant. Maar er is voor elk wat wils, want er zijn allerlei speeltuintjes in de buurt, evenals een honden uitlaatveldje. Daar is zeker van geprofiteerd als mijn man en ik met vakantie gingen en onze hond Nora (zie foto) bij onze zoons brachten om te logeren. Ook de Delftse Hout in de nabijheid is dan natuurlijk ideaal”.

Kindvriendelijk
Tevens roemt Gerdien het stukje nieuwbouw aan de overkant van de straat, dat een nette aanblik geeft. “Aan de achterkant zit ook weer nieuwbouw en daar zijn op de strook grond die over was ook weer speeltuintjes gerealiseerd. Het is een kindvriendelijke buurt. En parkeren is nooit een probleem. Je kunt bijna altijd je auto voor de deur kwijt”.

De 4 kamer-woning is voorzien van parket in de woonkamer, tegels en een aansluiting voor de wasautomaat in de keuken, houten schrootjes plafonds in de slaapkamers, een cv-aansluiting op zolder, en buiten een ruime berging met aansluiting voor elektra. De buitenkant van het huis is tussendoor nog een keer goed in de verf gezet.    

Ideale gezinswoning in kindvriendelijke omgeving

Prof. Henketstraat 7, Delft
Vraagprijs is 335.000 k.k.
Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars
Oude Delft 110-A
2611 CE Delft
015-2125288
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding