Parkeerplaats TU Delft
Parkeerplaats TU Delft

Raad akkoord met betaald parkeren TU

Algemeen

DELFT - In de vergadering op donderdag 30 september heeft de gemeenteraad onder meer ingestemd met het voorstel Vaststelling onttrekkingsbesluiten TU Delft. De universiteit kan nu op de campus 2509 parkeerplaatsen aan de openbaarheid onttrekken, zodat er op zes locaties op het universiteitsterrein door de TU betaald parkeren ingevoerd kan worden.

Het totaal aantal parkeerplaatsen blijft gelijk en is gratis op de centrale parkeerlocaties voor medewerkers en studenten. Parkeerders die niet verbonden zijn aan de TU moeten gaan betalen. De TU zegt met de invoering van betaald parkeren het mobiliteitsbeleid van de gemeente te volgen en daarmee ruimte voor groei en groen te willen realiseren.

Bijzonder
De oppositiepartijen CDA, ChristenUnie, Hart voor Delft en SP lieten met twee moties blijken niet blij te zijn met het voorstel. In de motie Vorm van zeggenschap gemeente vroegen de indieners aan het college om voorstel in te trekken en eerst samen met de TU tot afspraken te komen over het parkeren op de campus. De andere motie Onderbouwing parkeerregulering TU Campus Delft vroeg het college een onderbouwing te geven van het illegaal gebruik van de parkeerplekken op het terrein van de TU. De moties werden gesteund door mede-oppositiepartij Onafhankelijk Delft, maar alle coalitiepartijen en daarmee de meerderheid van de raad stemden. De moties werden verworpen. GroenLinks, STIP, VVD, D66 en PvdA lieten weten zich te kunnen vinden in de wens van de TU om parkeren op het universiteitsterrein te willen reguleren. De fracties drongen er bij wethouder Martina Huijsmans op aan in overleg met de TU te blijven en om het dubbelgebruik van de parkeerplaatsen na de college-uren zoveel mogelijk te promoten. De wethouder zegde toe de markering van het gereguleerd parkeren op de campus mee te nemen in het convenant met de TU.