<p>Romy met de collectebus</p>

Romy met de collectebus

HandicapNL collecteert t/m 2 oktober

HandicapNL is de organisatie die mensen met een handicap in Nederland helpt sterker te staan en zorgt dat zij eerlijke kansen krijgen. Van 27 september tot en met 2 oktober vindt de collecteweek plaats en gaan meer dan 16.000 vrijwilligers de straat op om te collecteren voor HandicapNL. 

In Nederland zijn ruim 2 miljoen mensen met een verstandelijke, fysieke of meervoudige beperking. Zij ervaren veel overeenkomstige problemen. Ze voelen zich eenzaam. Ze zijn afhankelijk van zorginstanties. Raken verstrikt in ingewikkelde regels, en hebben weinig eigen regie. Dat kan én moet beter.

HandicapNL is de nieuwe naam van Fonds verstandelijk gehandicapten en het Revalidatiefonds. HandicapNL maakt mensen met een beperking sterker in de samenleving én daagt de maatschappij uit hen eerlijke kansen te bieden. HandicapNL ondersteunt projecten die mensen met een beperking leren om zelf de regie op zich te nemen. Ook steunen ze projecten die familie en mantelzorgers ondersteunen en ontlasten. De organisatie daagt de samenleving uit om open te staan voor mensen met een handicap. Want iedereen verdient een eerlijke kans.

Dankzij de collecte kan HandicapNL op landelijk, regionaal en lokaal niveau projecten steunen die gericht zijn op mensen met een handicap. Projecten zoals het aanbieden van kleinschalige woonvormen, rolstoelvaardigheidstrainingen die de zelfstandigheid vergroten of buddyprojecten om eenzaamheid tegen te gaan. Zie www.handicap.nl voor meer informatie.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1