Felix viert 55-jarig bestaan

Wie van de in 1966 opgerichte onder de naam NKF ABC door mensen van de toenmalige Kabelfabriek opgerichte trimclub zal hebben verwacht dat de club als Loopclub Felix in 2021 nog altijd actief en springlevend zou zijn? Waarschijnlijk niemand. En geen van de oprichters uit die tijd is nog lid en kan het ons dus vertellen. Wel zijn er enkele nog altijd actieve leden die al vrij kort na de oprichting lid werden van de trimclub. De oudsten daarvan zijn 86 jaar; de ene wandelt en de ander maakt nog altijd deel uit van de trimgroep. Andere leden variëren in leeftijd van 20 tot in de 80 jaar.

Veel Felix-leden hebben aan allerlei prestatielopen in binnen- en buitenland meegedaan, variërend van een vijf kilometerloop via marathons en triatlons tot extreem lange afstandslopen van wel 100 kilometer hardlopen. Andere leden beperken het sporten alleen tot de dagen waarop er wordt getraind, de dinsdagavonden en zaterdagochtenden.

Met name de extreem lange afstanden lopen de huidige Felix-leden tegenwoordig niet meer. De afstanden variëren nu van 5 tot 25 kilometer en het recreatieve en gezellige element voeren nu, overigens net als in het verleden, de boventoon. En naast hardlopen en trimmen is er sinds een aantal jaren ook een wandelgroep en sedert kort tevens een fietsgroep.

Afgelopen zomer bestond Loopclub Felix uit Delft dus 55 jaar en daarmee is de club één van de oudste trimclubs van Nederland en mogelijk zelfs de oudste. Door de vakantieperiode en vanwege de in de afgelopen zomer geldende coronamaatregelen hebben de Felix-leden besloten om met de viering van dit jubileum even te wachten tot er weer meer mogelijk zou zijn en vooral ook dat er zoveel mogelijk leden bij de viering aanwezig kunnen zijn. En dat is nu zover.

Op dinsdagavond 28 september a.s. vieren de leden van de loopclub dit heuglijke feit na afloop van de avondtraining met een gezellige barbecue. Die barbecue wordt gehouden in de kantine van s.v. DHL aan de Brasserskade in Delft. Vanuit die kantine vertrekken de sporters twee keer per week voor hun - vooral - recreatieve trainingen. Na afloop van de trainingen kunnen ze er aan de stamtafel ook gezellig samen iets nuttigen.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1