<p>Foto: Christiaan Pfeiffer</p>

Foto: Christiaan Pfeiffer

Hemd van het lijf: Mohammed Oulad Chaib

Mohammed (12) is nationaal voorleeskampioen en heeft een luisterboek van Paul van Loon mogen inspreken. Daarnaast voetbalt hij bij Excelsior en is hij dit jaar begonnen aan zijn eerste jaar op het VWO.

Waarom hier op de foto?
“Ik zit hier in de studio om een luisterboek van Paul van Loon in te spreken”

Welk boek heb je mogen inspreken?
“Niet bijten Dolfje. Dit heb ik samen met Sander de Heer mogen inspreken. Hij is acteur en heeft vroeger in Onderweg naar morgen gespeeld.”

Hoe is het zo gekomen dat je een boek van Paul van Loon mocht inspreken? 
“Ik heb de voorleeswedstrijd gewonnen en ik denk dat dat is opgevallen, want daarna ben ik gevraagd om een voorlees boek in te spreken.”

Wat is jouw favoriete boek van Paul van Loon?
“Ik heb veel boeken gelezen van Paul van Loon, maar ‘Niet bijten Dolfje’ het boek wat ik heb ingesproken, vind ik toch wel het leukste boek.”

Hoe was het om mee te doen aan een voorlees wedstrijd?
“Het was een mooie ervaring. Niet iedereen maakt dat mee. Ik ben ook kinderburgemeester van het kinderboekenmuseum in Den Haag sinds ik nationaal voorleeskampioen ben.”

Hoe zag jouw dag eruit toen je het boek mocht inspreken?
“Ik moest naar een studio in Weesp. In de studio waarin ik zat was het heel stil. Ik kreeg een tablet voor mij waarin stond wat ik moest voorlezen. Tegen over mij zat acteur Sander de Heer en hij gaf tips of praatte tegen mij. Ik heb toen het hele boek voorgelezen. Die dag duurde ongeveer ander half tot twee uur. Het was een leuke ervaring.”

Je bent ook gescout door Excelsior. Hoe is dat eigenlijk gegaan?
“Ik voetbalde eerst bij Westlandia en ik had toen een keer een zaalvoetbaltoernooi. Blijkbaar zaten er scouts van Excelsior op de tribune. Na de wedstrijd hebben zij contact opgenomen met mijn club. Later kregen mijn ouders een uitnodiging en mocht ik stage lopen. Na die stage kreeg ik te horen of ik daar mocht blijven of niet. Na drie trainingen hoorde ik dat ik mocht blijven. Ik was erg blij toen ik dat hoorde.”?

Heb je ook een club in gedachte waar je later graag wilt voetballen?
“Nee eigenlijk niet. Ik wil eerst bij Excelsior kijken hoe dat gaat en dan zie ik wel verder.”

Wat zou je later willen worden?
“Ja toch wel profvoetballer. Dat is altijd al een droom van mij geweest.”

Wat zou je doen als burgemeester van Delft? 
“Zou ik ervoor zorgen dat iedereen zich veilig voelt in Delft en dat elk kind met plezier naar school gaat.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1