Canal Cleanup 2020 (Foto: Koos Bommelé)
Canal Cleanup 2020 (Foto: Koos Bommelé)

Delftse grachten worden grondig aangepakt

DELFT - Zondag 12 september is het weer tijd voor de jaarlijkse Canal Cleanup in het centrum van Delft. Cleanuppers gaan meehelpen vanaf een fluisterboot, waterfiets, lopend op de kades of met hun eigen vaartuig.

Het verzamelen gebeurt tussen 9.45 uur en 10.00 uur op verschillende startlocaties. Bij aanmelding kun je aangeven waar jij wilt starten. Tussen 12.00 uur en 12.30 uur eindigt iedereen bij Uit De Kunst op de Oude Delft. Onder de deelnemers worden leuke prijzen verloot waaronder een lunch voor twee personen bij Hanno, een nacht in een themakamer naar keuze in Hotel De Plataan, een pakje kruiden- of zwarte thee van Neef Rob en een pakje pannenkoekenmeel van Molen de Roos. En dan hebben we het nog niet over de gezelligheid en het goede gevoel wat je krijgt bij elk opgevist blikje of plastic zakje. ‘Go green before the green goes!’

Bewustwording
Het doel van initiatiefnemers Angelique en Mira is om de bewustwording bij mensen te triggeren. “Je kan wel zeggen dat opruimen de taak van de gemeente is, maar dat is wel erg makkelijk”, vindt Mira. “Wij veroorzaken samen die rommel. We moeten beseffen dat dat niet is hoe het hoort. We moeten zorgen dat het vuil überhaupt niet meer in die grachten terechtkomt. Dit is niet iets wat je in je eentje kunt doen. Je moet het samen doen, anders blijft het bodemloze put. Als de meerderheid de stad schoon houdt, volgt de minderheid vanzelf.”

Helpen
Wil je ook helpen tijdens de Canal Cleanup 2021? Meld je dan nu nog snel aan via www.cleanupall.nl. Komt zondag jou niet uit, maar wil je wel graag bijdragen aan een schonere stad? Kijk dan eens op de website voor de data van diverse wijkcleanups die worden georganiseerd.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1