Daley Uythof, tijdens het toernooi om de RODI Media/DSW Stad Delft Bokaal aanvoerder bij Wippolder, vindt het heerlijk om weer op het veld te staan.
Daley Uythof, tijdens het toernooi om de RODI Media/DSW Stad Delft Bokaal aanvoerder bij Wippolder, vindt het heerlijk om weer op het veld te staan. "Want je was bijna vergeten dat je op voetbal zit." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Blije gezichten en bizarre ontknoping in voorrondes Stad Delft Bokaal

Algemeen

DELFT - Onwennig was het, maar wel heel fijn: voetbalwedstrijden met rijen dik publiek langs de lijn. Het publiek genoot van de voorrondes om de RODI Media ZH/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal en woensdagavond was er sprake van een onverwachte ontknoping. 

Door Alphons de Wit jr. 

Dit keer was er geen maximum bezoekersaantal en was er geen app nodig om binnen te komen. Het werd duidelijk dat voetbalminnend Delft naar goed nieuws snakte. Immers, waar het officieus Delfts kampioenschap normaal gesproken al op aardig wat belangstelling kan rekenen, leek het dinsdag- en woensdagavond nog net even wat drukker langs de velden van Full Speed en Wippolder. 

Bijna vergeten
Daley Uythof aanvaller bij Wippolder, kijkt tevreden rond. “Ik vind het heerlijk dat we eindelijk weer begonnen zijn. Kijk nu hoeveel mensen erop af zijn gekomen. Dit is een tijd geleden; je was bijna vergeten dat je op voetbal zat. Laten we hopen dat dit een gewoon seizoen wordt. Daar zijn we wel weer aan toe.”
Wippolder won onder leiding van de nieuwe trainer Mark Moen met 3-0 van DHL en 3-1 van DHC, dat de tweede garnituur afvaardigde, vanwege deelname aan het DUNO-toernooi. Zo plaatsten de blauwwitten zich, met Uythof als aanvoerder, gemakkelijk voor de finaledag. “Er zijn wat ervaren jongens gestopt, maar er zijn ook nieuwe jongens bijgekomen, zowel van buitenaf als vanuit de jeugd. Ik heb vandaag de aanvoerdersband om mijn arm, maar dat brengt geen extra druk met zich mee of iets dergelijks. Op het veld moet je je voeten laten spreken en het op die manier afdwingen.”
Over de nieuwe trainer is Uythof tevreden. “Ik respecteer de keuze van Ronald Hes om naar de zaterdag te gaan, maar vond het wel jammer. Het bestuur heeft het goed opgepakt en een goede trainer aangetrokken. We gaan op dezelfde voet verder en het is mooi om te zien dat Mark er ook direct jonge jongens bij betrekt. Zaterdag spelen we op de finaledag en als we er dan toch zijn, kunnen we na dertig jaar eindelijk die bokaal wel weer eens winnen.”

De weg terug
Op het veld van Full Speed werd SEP groepswinnaar door met 1-1 gelijk te spelen tegen DVC en met 2-1 te winnen van Full Speed, dat vlak ervoor met 9-0 van DVC won. Bij SEP stond Richard Kasius eindelijk weer eens in het veld. “En er is toch niets mooiers dan met je vrienden voetballen? Ik heb ruim twee jaar niet gevoetbald door blessures. Ik heb van alles geprobeerd: de chiropractor, dry needling, maar op een gegeven moment heb ik tegen de arts gezegd: ‘snij het maar open’. Toen bleek dat ik twee liesbreuken had. Nu ben ik op de weg terug, waardoor ik vandaag ook achterin stond, maar als ik weer fit ben, denk ik dat ik een aanvallender positie in ga nemen: daar liggen toch mijn kwaliteiten. Vanavond hebben we redelijk gespeeld, en dan zijn we nog niet eens compleet. De komende tijd zal ook in het teken staan van conditie opbouwen. In de voorbereiding heeft een aantal jonge jongens de kans gekregen en die doen het hartstikke goed. Dat zij hier spelen is een verdiende beloning.” Bij Full Speed maakte Sander van Akkeren zijn rentree na enige jaren in een vriendenelftal gespeeld te hebben. “Dat had ik een paar jaar geleden niet verwacht, maar inmiddels ben ik wat afgevallen, zijn de kinderen wat groter en zijn er minder gebroken nachten. Op het moment dat ik besloot om weer voor selectievoetbal te gaan, was er een lockdown, dat was wel zuur. In de tussentijd heb ik wel aan de aangepaste trainingen deelgenomen en op 4 juli zijn we met de voorbereiding op het seizoen begonnen. Vandaag is het jammer dat we niet eerste in de poule zijn geworden, maar desondanks denk ik dat we op de goede weg zijn. Misschien dat we na de 9-0 tegen DVC dat we SEP, dat tegen hen gelijkspeelde, ook wel even op zouden rollen. Verder blijkt maar dat het lastig is als je moet schuiven in de organisatie en niet iedereen weet wat er op een andere positie van het wordt verwacht. Gelukkig zitten we nog vroeg in de voorbereiding en is dit de tijd om daaraan te werken.”

Bizarre ontknoping
Op de woensdagavond deed zich een zeldzame situatie voor. Concordia won met 1-0 van Vitesse Delft, Ariston ‘80 met dezelfde cijfers van Concordia en Vitesse Delft maakte de enige goal tegen Ariston ‘80. Ook strafschoppen gaven geen uitsluitsel, waarna er reglementair geloot werd en Vitesse Delft buiten de boot valt op de finaledag. Zaterdagmiddag wordt er op het complex van Full Speed vanaf 12.00 uur in twee poules gestreden om plaatsen in de finale. In poule A nemen Wippolder, Full Speed en Ariston ‘80 het tegen elkaar op, terwijl in poule B SEP, DHC en Concordia strijden om een plaats in de finale, waarin om 15.30 uur zal worden afgetrapt.