Met de EC-HRV app kan Annemarieke (r) je conditie monitoren. (Foto: PR)
Met de EC-HRV app kan Annemarieke (r) je conditie monitoren. (Foto: PR)

Herstellen van Corona met de EC-HRV app

Algemeen

NOOTDORP – De zomer is doorgaans een rustiger periode voor fysiotherapie. Maar als straks in september alles weer begint, verandert dat wel.

“Dat zien we jaarlijks”, aldus Annemarieke Schmidt van fysiotherapie Statera Fysio. “Soms komen mensen al direct na hun vakantie, omdat ze bijvoorbeeld te lang en te veel in de auto hebben gezeten, of te weinig hebben gedaan tijdens hun vakantie. Of juist dingen die ze normaal gesproken niet vaak doen, zoals veel wandelen of klimmen bijvoorbeeld. Anderen ontdekken dat als de sport weer begint, er toch wat ‘achterstallig onderhoud’ is.” Gelukkig ben je bij Annemarieke en haar team in goede handen. Statera Fysio, met vestigingen in Nootdorp, Delft en Wateringse Veld, biedt een breed pakket fysiotherapeutische behandelingen en deskundige begeleiding volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Denk aan herstel van (sport)blessures, revalidatie, pijnklachten en dergelijke. De focus bij Statera Fysio ligt vooral op orthopedische en neurologische klachten.

Nieuwste inzichten
Statera Fysio investeert steeds in kennis en materiaal, zodat de therapeuten altijd werken volgens de nieuwste inzichten en met de modernste apparatuur. Een mooi voorbeeld daarvan is de app Energy-Control Hart Ritme Variabiliteit (EC-HRV). Een hulpmiddel waarmee Annemarieke en haar collega’s je conditie nauwlettend kunnen monitoren. “We gebruiken dit tegenwoordig ook veel bij de revalidatie van Covid”, vertelt Annemarieke. “Corona heeft een desastreus effect op je conditie. De app kan helpen die conditie weer op te bouwen. Je downloadt de app op je eigen telefoon. Als je dan bij mij komt sluit ik er een hartslagband op aan. Vervolgens doe ik eerst een rustmeting van zes minuten, om te zien hoe het op dat moment gaat. Tijdens de training die daar dan op volgt kan ik van moment tot moment zien in welke zone je zit. Dat wordt met kleurcodes aangegeven. Zit je in het groen, dan kun je nog wel iets zwaarder. Zit je in het geel, dan is het verstandiger wat rustiger aan te doen. Rood wil je doorgaans vermijden. Ik kan precies zien hoe zwaar je het hebt. De EC-HRV heeft zichzelf inmiddels bewezen als een betrouwbaar hulpmiddel. “Stans van der Poel, trainer van de schaatsploeg Reggeborgh, maakt er bijvoorbeeld veel gebruik van.” Uiteraard is de app goed beveiligd, ook als het om privacy gaat: “Ik kan bij wijze van spreken de patiëntgegevens van mijn eigen collega’s niet eens inzien.”
Statera Fysio is CKR en BIG geregistreerd en heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Meer weten over deze en andere behandelingen? Kijk op www.staterafysio.nl. Hier maakt u ook eenvoudig online een afspraak.