De prominente muzikale alleskunner Robert Jan Stips treedt op tijdens het Haags Beatfestival. Hier op de foto met Rinus Gerritsen.
De prominente muzikale alleskunner Robert Jan Stips treedt op tijdens het Haags Beatfestival. Hier op de foto met Rinus Gerritsen. Foto: Paul Bergen

Delftenaar Robert Jan Stips treedt op tijdens het Haags Beat Festival!

Algemeen

DELFT - Komende zondag 8 augustus 2021 van 15.00 uur tot 21.00 uur presenteert Popagenda Scheveningen in het Openlucht Zuiderparktheater de 3e editie van het Haags Beat Festival! Een eerbetoon aan en met de artiesten die Den Haag en Delft voor eeuwig op de kaart hebben gezet binnen de canon van de vaderlandse popmuziek. De toegangskaarten waren binnen een dag uitverkocht. Het evenement heeft zich volledig moeten aanpassen aan de corona-voorschriften waardoor slechts een kwart van het openluchttheater gevuld zal zijn met publiek. Ook Delftenaar Robert Jan Stips doet mee in de finale-band. 

De organisatie – Alexander Serban en Lesley Warendorff - heeft wederom een programma samengesteld om je vingers bij af te likken: een aantal muzikale helden uit de sixties, gemixt met de jongere garde én nog vele verrassingen, zoals de grote finaleband met bekende gastzangers en surprise guests! Ook popjournalist Martin Reitsma mocht zijn bijdrage leveren aan het evenement. Hij formeerde de befaamde Haagse band Group 1850 opnieuw en zorgde voor een optimale bezetting. Alexander Serban vertelt: ik dank hierbij Martin Reitsma die de band nieuw leven heeft ingeblazen, Cineast John Meijer filmt.
Ook delen artiesten en personen uit de Beatgeneratie prachtige anekdotes, gevoed door presentator Fred Zuiderwijk. Ook Jaap en Jacqueline Schut van de Schatkamer van de Nederlandse Popmuziek, Museum RockArt, zijn weer van de partij.Ook de Rocktown Buddies o.l.v. Peter Langerak treden op in de finale met o.m. Evert Willemstein en Jan Rooijmans en de Delta ladies en verder bekende muzikale gasten zoals Rinus Gerritsen, Koen Herfst, Cesar Zuiderwijk, Robert Jan Stips, Spike van Zoest, Nicko Christiansen, Rudy Bennett en Theo van Es. Peter laat weten er veel zin in te hebben, dat de repetities voorspoedig verlopen en dat het fijn is dat dit evenement toch kan plaatsvinden in coronatijd. Ook is er een Allstar Indorockband met namen als Eddy Chattelin, Woody Brunings, Chris Latul etc. die, net als in de jaren zestig en zeventig, de planken uit het podium zullen spelen en laten horen waarom de jongens uit de Golden Earrings, The Motions en Q 65 zo geinspireerd raakten door hen. The Mocks, die het evenement openen, zullen gouwe ouwe tijden doen herleven. DJ Miss Angel draait pakkende hits. Het festival is mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag-Stadsdeel Escamp! Popagenda Scheveningen hoopt dat volgend jaar weer een voltallig publiek zal kunnen genieten van dit unieke evenement met grote namen.